Izvor:Foto: Arhiv Borbe

"UBIJEN STEFANOV OTMIČAR" 7 metaka u glavu usred Španije

Izvor: Nportal

01.12.2021.

18:26

PRE 21 godine, 23. novembra, otet je Stefan Živojinović, sin pevačice Fahrete Živojinović - Lepe Brene i tenisera Slobodana Bobe Živojinovića.

* "Nportal" je rešio da napravi rekonstrukciju otmice Stefana Živojinovića i da iz arhive izvuče stare novinske tekstove o ovom slučaju. *

Mojmir Radulović, čovek za koga se spekulisalo da je oteo Stefana Živojinovića (iako se taj događaj zvanično nije ni desio kada je policijska istraga u pitanju), ubijen je 2005. sa sedam metaka u glavu u španskom letovalištu. Pojedine novine u Srbiji su taj događaj predstavile kao "ubistvo otmičara Stefana Živojinovića", a mi u celosti prenosimo jedan od tih tekstova:

Ubijen otmičar

"Lepa Brena trebalo je da gostuje u Šouu "Ništa osobno", Koji na Hrvatskoj televiziji vodi Nives Ivanković, poznata po ulozi Nataše Jug iz sapunice "Vila Maria". Sve je bilo dogvoreno i producent emisije Evdin Softić pošao je u Beograd da dogovori detalje snimanja, a onda je stigla vest da je Brena ipak - nepoželjna. To se i moglo očekivati budući da ima naznaka da bi ubistvo Mojmira Radulovića moglo imati veze sa porodicom Živojinović.

BloombergAdria.com

 

Naime, najuticajniji hrvatski politički nedeljnik "Globus" objavio je da je Radulović likvidiran zbog svojevremene otmice sina Lepe Brene. O njemu su hrvatske bezbednosne službe saznale da je sarađivao, sa  do danas nepoznatim otmičarima koji su tražili i dobili tadašnjih 2.5 miliona DEM.

Isplata je navodno obavljena na području Dubrovnika, gde je Radulović izvesno vreme živeo, otkako se oženio Dubrovčankom Ivanom Popović. U tom gradu nije dugo ostao, jer su mu lokalni mafijaši, u znak upozorenja da je nepoželjan, minirali kuću. Tada se sa porodicom preselio u Zagreb, a kasnije u Španiju, gde je nastavio da se bavi kriminalnim aktivnostima koje su obuihvatale šverc oružja, ljudi, narkotika, nafte i cigareta"

(Arhiv Borbe, Svet 17.11.2005.)  

Sve delove serijala "Retrospektiva otmice Stefana Živojinovića" možete pročitati na OVOM linku.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".