BRŽE SE KVARI: Ovaj sastojak NE STAVLJAJTE u rusku salatu
19.01.2024.
17:33
POZNATO je da je ruska salata kraljica svake praznične trpeze, a može da se jede i uz pečenje, da se maže na hleb, da se puni testo i služi kao predjelo…
Primena je bezbroj, a svako jelo će učiniti fantastičnim. Predstavljamo vam recept za rusku salatu koja se razlikuje od onih koje se uobičajeno pripremaju.
U ovu rusku salatu ne idu kiseli krastavci, jer će se tako ona brže pokvariti. Ako želite da ostane sveža i ukusna nekoliko dana, kao zamenu krastavcima iskoristite kukuruz i celer.
Potrebni sastojci:
-
200 g krompir
-
150 g graška
-
200 g šargarepe
-
50 g kukuruza šećerca
-
50 g korena celera
-
1 kašika mešavine začina
-
sveži peršun
-
200 g šunke
-
285 g majoneza
Priprema:
Krompir, šargarepu i celer isecite na kockice, kao i šunku. U šerpu sipajte 1l vode i stavite mešavinu začina, pa stavite šargarepu, krompir, grašak, celer i kukuruz.
Procedite povrće i ostavite da se ohladi u cediljci. Nikako ne prelivajte hladnom vodom.
U činiju u kojoj ćete servirati stavite majonez, pa dodajte hladno povrće i šunku.
Dobro promešajte.