Izvor:Foto: Shutterstock

BRŽE SE KVARI: Ovaj sastojak NE STAVLJAJTE u rusku salatu

Izvor: Nportal

19.01.2024.

17:33

POZNATO je da je ruska salata kraljica svake praznične trpeze, a može da se jede i uz pečenje, da se maže na hleb, da se puni testo i služi kao predjelo…

Primena je bezbroj, a svako jelo će učiniti fantastičnim. Predstavljamo vam recept za rusku salatu koja se razlikuje od onih koje se uobičajeno pripremaju.

U ovu rusku salatu ne idu kiseli krastavci, jer će se tako ona brže pokvariti. Ako želite da ostane sveža i ukusna nekoliko dana, kao zamenu krastavcima iskoristite kukuruz i celer.

Potrebni sastojci:

  • 200 g krompir

  • 150 g graška

  • 200 g šargarepe

  • 50 g kukuruza šećerca

  • 50 g korena celera

  • 1 kašika mešavine začina

  • sveži peršun

  • 200 g šunke

  • 285 g majoneza

    BloombergAdria.com

     

    Priprema: 

    Krompir, šargarepu i celer isecite na kockice, kao i šunku. U šerpu sipajte 1l vode i stavite mešavinu začina, pa stavite šargarepu, krompir, grašak, celer i kukuruz.

    Procedite povrće i ostavite da se ohladi u cediljci. Nikako ne prelivajte hladnom vodom.

    U činiju u kojoj ćete servirati stavite majonez, pa dodajte hladno povrće i šunku.

    Dobro promešajte. 

    (Mondo/Stvar ukusa)