Izvor:Foto: ATA images

"DOSTA JE BILO" Gagi prestaje sa glumom: "Istrošio sam se"

Izvor: Nportal

22.01.2024.

16:12

U PRETHODNOM periodu glumac se suočio sa ozbiljnim zdravstvenim problemom, to ga je navelo da u potpunosti promeni svoje životne navike.

Kako im sve više smeta stresni način života u Beogradu, bračni partneri i glumci Branka Pujić i Dragan Gagi Jovanović, sve češće i duže borave u svojoj kući na Zlatiboru, u kojoj imaju vremena za pisanje, igranje bilijara i pravljenje gastronomskih čuda.

U svojoj bogatoj karijeri ostvarili su brojne uloge, a Branka je u razgovoru za Gloriju otkrila da je njen suprug odbio da snima reklame za alkohol i kladionice.

BloombergAdria.com

- Dragan se nikad nije vodio novcem. Prihvatao bi da radi samo ono u šta veruje i što mu prija, a onda bi davao sto odsto sebe. I više od toga, išao je preko granice bola i izdržljivosti. Takav je, kad nešto želi, učiniće sve da to bude perfektno. Zato i ne treba da se buni što mu je zdravlje narušeno. Novac, moć i uticaj ga ne zanimaju, štaviše, gade mu se. Takav je bio i u mladosti kad smo se upoznali - objašnjava Pujićeva i dodaje:

- Stalno mu šalju scenarije na čitanje. U retko kom vidi sebe. Zahvali se i odbije ponudu. Isto je učinio i sa predlozima da reklamira alkohol ili kockarnice i kladionice. Ali zato rado prihvata uloge u studentskim filmovima. Nudili su nam svašta, odbili smo sve. Ne pripadamo nikome, nijednoj opciji. Status nećemo menjati.

BloombergAdria.com

Priprema knjigu

Poslednjih godina sve omiljeni glumac sve manje je prisutan na sceni, a razlog tome u početku bilo je njegovo narušeno zdravlje. On je u razgovoru otkrio da sada piše knjigu.

- Lepše mi je da pišem ručno. Radim grafitnom olovkom, brišem gumicom, ceo proces se odvija polako, što mi odgovara. Reč je o naučnofantastičnoj biografiji. Uporno sam tražio model koji će u sebi sadržati moje fantastične priče, izmišljotine, kao i autobiografske elemente. Definitivno mi se sve to spojilo, biće vrlo zanimljivo, verujem. U principu, kad pročitaš dobru knjigu, vidiš da je zasnovana na autentičnom životu, na ličnom iskustvu - objasnio je Gagi.

BloombergAdria.com

Zdravlje na prvom mestu

U prethodnom periodu glumac se suočio sa ozbiljnim zdravstvenim problemom, nakon povrede leđa. To ga je navelo da u potpunosti promeni svoje životne navike.

- Svoju meru sam popio. Dosta je bilo. Sada nemam potrebu za alkoholom. Završio sam i sa pozorištem. Istrošio sam se. Odigrao sam više od 4000 predstava tokom kojih sam davao svoj kreativni, mentalni i fizički maksimum. Rastao sam se od pozorišta za sada, što ne znači da ću ga odbiti ako me nekada ponovo bude zaprosilo - rekao je.

Naučio je da živi sa povredom leđa, diskus hernijom u lumbalnom delu kičme, kao i sa čirom na želucu.

- Radim lagane vežbe za leđa i pazim da ne napravim nagli pokret. Naterao sam se da polako ulazim i izlazim iz automobila. Navikao sam se na ograničenja. Kad me zaboli, trpim i čekam da prođe. Odrekao sam se skijanja i tenisa. Ali sam zato postao veoma vešt u bilijaru. U prizemlju kuće postavili smo stolove za bilijar i stoni tenis. Ponekad se zaigram po pet-šest sati - objasnio je.

(Gloria/Kurir)