Izvor:Foto: ATA images/Foto: D. Milovanović/Instagram/danica_crnogorcevic

Mesto na koncertu razervisano za dete stradalo u "Ribnikaru"

Izvor: Nportal

31.01.2024.

17:35

ETNO-UMETNICA Danica Crnogorčević održala je sinoć i preksinoć solistički koncert u Beogradu, u MTS dvorani.

Pevačica je sinoćni koncert posvetila žrtvama u masakru koji se dogodio prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Danica je koncert započela pesmom "Rasti, moj zeleni bore", a onda se obratila svim prisutnima. 

- Razgovarala sam sa jednom majkom koja mi se prva javila, njena ćerka Adrijana je uvek sa radošću za života pevala moje pesme, vaspitavala se u duhu tradicije. Došli smo zajedno na ideju da žrtvama posvetimo koncert, ovo je koncert duhovne muzike. Svi u tim pesmama možemo da nađemo smisao naše vere, nade, ljubavi. Čula sam se sa roditeljima te dece, naravno, to je osetljiva tema, poručila je Danica.

BloombergAdria.com

Dok je Danica pevala, majka devojčice koja je ubijena u pomenutoj školi nije mogla da zadrži suze, pa ju je sve vreme tešila prijateljica koja je bila uz nju, a pored njih dve na jednom sedištu stajala je slika male Adrijane, koja je obožavala Danicu Crnogorčević i njenu muziku. 

"Veseli se, srpski rode" je sinoć imala posebnu posvetu, a u to ime je Danica uzela fotografiju tragično stradale Adrijane u "Ribnikaru" i zapevala dobro poznate stihove, koje je i Adrijana naviše volela, a publika je u tom momentu zaplakala. 

(Informer)