Izvor:Foto: ATA images, Profimedia

SAMO JEDNA REČ: Mihina udovica podelila uspomenu s Dekijem

Izvor: Nportal

04.03.2024.

13:52

ARIJANA Mihajlović, udovica proslavljenog srpskog fudbalera Siniše Mihajlović, podelila je emotivnu uspomenu na svom Instagram profilu.

Lepa Italijanka se prisetila druženja sa njihovim kumom, još jednim proslavljenim srpskim fudbalerom Dejanom Stankovićem.

- Kum - napisala je kratko ispod fotografije na kojoj su njih troje nasmejani. 

Ova slika dirnula je i Aleksandra Stankovića, Dekijevog sina i fudbalera Intera, koji je u komentarima ostavio dva plava srca posvećena pokojnom kumu.

Inače, o tome koliko Dekijev naslednik poštuje Mihu govori činjenica da je na svom Instagram profilu zakačio njihovu zajedničku fotografiju koja iskače prva kad se uđe na njegov profil.

U pitanju je fotka koja je nastala upravo na krštenju.

Podsetimo, Dejan Stanković i Mihajlović su mnogo puta isticali koliko jedno drugom znače, a njihovo prijateljstvo krunisali su i kumstvom kada je Miha krstio trojicu Dekijevih sinova. 

Bili su i saigrači u Laciju, a Miha se jednom prilikom prisetio Dekijevog dolaska u ovaj italijanski tim. 

- Imao je 19 godina kada je došao u Lacio. Bio je veliki fudbaler, sjajan čovek i moj je odličan prijatelj. Kao brat mi je, iako on mene zove ćale što nije neki kompliment za mene, jer to znači da sam matoriji od njega – kroz osmeh je govorio Mihajlović

Siniša Mihajlović - biografija

Rođen 20. februara 1969. u Vukovaru, Siniša Mihajlović je fudbalsku karijeru počeo kao levo krilo, da bi prelaskom u Italiju bio prekomandovan u odbranu, gde je igrao do kraja igračke karijere.

Prvo je nastupao za Borovo, potom za Vojvodinu, a od 1990. do 1992. za Crvenu zvezdu, s kojom je osvojio Kup šampiona i Interkontinentalni kup. Prešao je potom u Seriju A, gde je nosio dresove Rome, Sampdorije, Lacija i Intera.

Pored Intera je bio i trener Katanije, Fjorentine, fudbalske reprezentacije Srbije, Sampdorije, Milana, Torina i Sportinga iz Lisabona, a u Bolonji je bio dvaput. Posednji put od 2019, tačno deset godina nakon što je prvi put napustio taj klub.

Od jula 2019. godine borio sa leukemijom. U jednom trenutku stanje mu je bilo bolje, pa se vratio trenerskom poslu u Bolonji, ali bolest se ponovo vratila.

Preminuo je u Rimu 16. decembara 2022. godine.