Izvor:Foto: Profimedia

(RECEPT) Samarluk - staro srpsko jelo od kupusa i pirinča

Izvor: Nportal

10.03.2024.

13:22

SAMARLUK je staro srpsko jelo od kiselog kupusa i pirinča. U mrsnoj verziji u samarluk se dodaju čvarci.

Sastojci:

  • glavica kiselog kupusa
  • 100 gr pirinča
  • glavica crnog luka
  • nekoliko čenova belog luka
  • 2 dl ulja
  • kašika ljute aleve paprike

Priprema:

Glavicu kupusa sitno iseckati. Crni i beli luk sitno iseći i propržiti na zagrejanom ulju. Dodati iseckan kupus, pa sve zajedno dinstati oko petnaestak minuta. Za to vreme u posebnoj posudi skuvati pirinač.

Upržen kupus začiniti alevom paprikom, umešati pirinač, pa sve zajedno zapeći u rerni oko pola sata. Služiti dok je toplo.

(Sećanja.com)