Izvor:Foto: Profimedia

"BRATSKOM SRPSKOM NARODU ŽELIM MIR" Lavrov se obratio Dodiku

Izvor: Nportal

12.03.2024.

12:22

MINISTAR inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov čestitao je rođendan predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, uz poruku da srpski narod nastavlja dostojanstveno da nosi slobodarsku zastavu zahvaljujući doslednim naporima presednika Srpske.

- Mi znamo, visoko cenimo i poštujemo Vas kao mudrog i veoma iskusnog političara koji je svoj život posvetio služenju srpskom narodu - poručio je Lavrov u rođendanskoj čestitki predsedniku Srpske, prenela je Srna.

On je naveo da je, zahvaljujući doslednim naporima Dodika, Srpska postala bastion hrabrog otpora neokolonijalnoj politici Zapada.

- Vaše istaknute osobine odgovornog, upornog i principijelnog nacionalnog lidera su u potpunosti tražene i na najbolji način se pokazuju u trenutnoj komplikovanoj situaciji na Balkanu - poručio je Lavrov.

Šef ruske diplomatije naveo je da sveobuhvatne veze Ruske Federacije i Republike Srpske postaju jače svakog dana.

- Čvrsto sam uveren da ćemo zajedničkim naporima postići sve postavljene ciljeve. Teško je oceniti Vašu ličnu ulogu u usavršavanju sveobuhvatnih veza i partnerstva između Ruske Federacije i Republike Srpske koje postaju sve jače svakog dana za dobrobit naših naroda, u ime mira, bezbednosti i stabilnosti u Evropi - naveo je Lavrov.

On je predsedniku Srpske poželio zdravlje, blagostanje i uspehe u daljoj delatnosti, a bratskom srpskom narodu u BiH mir i prosperitet.

Predsednik Republike Srpske zahvalio je Lavrovu za rođendansku čestitku i lepe želje.

Dodik je rođen 12. marta 1959. godine u Banjaluci.