Izvor:Foto: ATA images, TV Pink printskrin

PRIKAZANI SNIMCI TUČE: Četiri sata materijala iz hotela

Izvor: Nportal

14.03.2024.

17:06

SNIMCI tuče koja datira iz avgusta 2023. godine, a koju je, prema optužnici Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, započeo glumac i reditelj Dragan Blejogrlić kad je u hotelu "Ambasador" u Nišu napao reditelja Predraga Gagu Antonijevića, prikazani su danas u sudnici Prvog osnovnog suda.

Jedan snimak dobro je poznat srpskoj javnosti, a danas je prikazano čak četiri sata materijala sa sigurnosnih kamera hotela, sudu dostavljenih od strane policijske uprave Niš.

- Prikazani su svi detalji koji bi mogli da budu verodostojni dokazi u ovom slučaju, od momenta kad je Bjelogrlić stigao u hotel u pratnji prijatelja Nebojše Ćetkovića, glumice Katarine Radivojević i još jedne ženke osobe, preko njihovog boravka u bašti hotela, zatim u lobiju, pa sve do dolaska policije i Hitne pomoći na kraju večeri - kaže izvor i objašnjava da je to video materijal sa četiri kamere u periodu od 23 sata do četiri ujutru, u noći između 23. i 24. avgusta 2021. godine.

Snimak koji je javnost već videla nastao je te večeti oko tri sata i 25 minuta, a u sudnici je prikazan više puta, usporen, kako bi se utvrdilo da li je Bjelogrlić Antonijevića udario otvorenom šakom ili pesnicom.

BloombergAdria.com

 

- Na snimku se vidi kako Bjelogrlić posle razgovora sa Ćetkovićem ustaje iz svog separea koji je bio u gornjem delu lobija, spušta se do separea u kojem je sedeo Antonijević sa glumicom Jovanom Stević i piscem Vladimirom Kecmanovićem. On prilazi pravo do Antonijevića, hvata ga levom rukom za rame i desnom ga udara u predelu lica - kaže izvor i dodaje:

Nedugo zatim, glumica Katarina Radovojević odvlači Bjelogrlića, posle čega on sa prijateljem kreće da izlazi iz hotela, ali nastavljaju da se prepucavaju.

BloombergAdria.com

 

Sudija je rekla da se na tom snimku primećuje kako Bjelogrlić gestikulira nešto Antonijeviću, kao da mu dobacuje.

- On je meni sve vreme dobacivao, ne mislite valjda da samo ja njega vređam, a on ćuti - prokomentarisao je okrivljeni Dragan Bjelogrlić koji je sve vreme objašnjavao situacije i odgovarao na pitanja sudije u vezi sa snimcima.

BloombergAdria.com

 

Na prethodnom ročištu je, podsetimo, oštećeni reditelj Predrag Antonijević ispričao da ga je glumac udario, potom ga psovao i pretio mu da će "da ga ubije". Naveo je tada i da su oni bili u korektnim odnosima sve dok nije prijavio Bjelogrlića da mu je putem mejla ponudio mito.

- Optuženi i ja nismo bili u komunikaciji nekoliko godina pre incidenta u Nišu. Nismo imali ni verbalne ni fizičke sukobe sve dok nije proradila pesnica - ispričao je Antonijević pred sudom, navodeći da Bjelogrlića nije provocirao, kako je on izjavio u svojoj odbrani.

Naredno ročište zakazano je za 15. april i tada će biti nastavljeno sa prikazivanjem snimaka i biće ispitan svedok Nebojša Ćetković koji je sve vreme bio sa Bjelogrlićem u društvu.

(Kurir)