Izvor:foto: Tanjug/AP/Elaine Thompson

PRINUDNO SLETANJE U BEOGRADU: Putniku tokom leta pozlilo

Izvor: Nportal

19.03.2024.

15:04

NA aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu avion iz Turske je prinudno slete sinoć jer je putniku pozlilo, nakon čega je preminuo.

Muškarac, zbog koga je avion sinoć prinudno sleteo na beogradski Aerodrom "Nikola Tesla", preminuo je usled srčanog zastoja. On je preminuo uprkos reanimaciji, a tačan razlog usled čega je došlo do srčanog zastoja pokazaće obdukcija.

Drama na beogradskom aerodromu nastala je u ponedeljak, oko 19.30 časova. Putniku je pozlilo u avionu, zbog čega je letelica hitno prizemljena. Prethodno je još u avionu započeta reanimacija, ali je putnik, na žalost, preminuo uprkos što su napori lekara da ga održe u životu nastavljeni i prilikom sletanja.

Avion leteo na relaciji Istanbul-Dizeldorf

Prema podacima servisa za praćenje kretanja aviona "FlajtRadar24", u Beograd je sleteo avion koji je poleteo iz Istanbula na putu do Dizeldorfa.

Avion kompanije "Turkiš Erlajns" iz Istanbula, na letu TK1529, parkiran je bio na B platformi. Na letu je saobraćao avion Airbus A321 (TC-JSK), njegov nastavak leta za Dizeldorf prvobitno je najavljen za 21.05 a zatim u 22.55 časova.

Jedan u nizu slučajeva prinudnog sletanja

Podsetimo, ovo je jedan u nizu prinudnih sletanja aviona na beogradski aerodrom, gde su naši lekari pokušavali da spasu živote putnika. Poslednji takav slučaj koji je zaokupirao pažnju javnosti u Srbiji je slučaj mlade Britanke kojoj je pozlilo na letu iz Turske, a nakon operacije suženja želuca u tamošnjoj klinici. Nakon ovog slučaja, ispostavilo se da su naši lekari se često suočavali i zbrinjavali ovakva pacijente koji su na istu ili sličnu intervenciju išli u Tursku.

Kako se saznaje, u ovom poslednjem slučaju preminulog muškarca, ne radi se o posledicama neke estetske intervencije, a obdukcija će pokazati zbog čega je došlo do srčanog zastoja.

(Blic)