Izvor:Foto: Printskrin/JutjubRadoslav Radjenovic

TRI GODINE OD SMRTI: Od čega je bolovao Tozovac?

Izvor: Nportal

06.04.2024.

16:36

PREDRAG Živković Tozovac je pre tri godine izgubio borbu sa bolešću, a iza sebe je ostavio brojne hitove koje će se pevati u narednim generacijama.

Na sahranu pevača došli su brojni pevači kojima je dao vetar u leđa i koje je njegova smrt pogodila kao i brojne obožavaoce. Rade Vučković je održao emotivan govor, a pevač je ispraćen u večnost čuvenom pesmom "Jesen u mom sokaku".

- Ovde sam da se oprostim sa vašim i našim velikim Tozovcem. Sada kad je njegovo plemenito srce naprasno prestalo da kuca, ostaju samo naša sećanja i uspomene na zajednički rad, na putovanja, na koncerte, na druženja i beskonačne priče koje su trajale do duboko u noć, a završavale u ranim jutarnjim satima. Bilo je to naše vreme nepovratno i neprolazno, bez Tozovca izgubiće svoj sjaj, jer je on davao smisao, ali ostaće nešto više od toga. Tvoja besprekotnosr, dobra i plemenita duša, veliko srce - pričao je Vučković.

BloombergAdria.com

 

Od pevača su se oprostili Olivera Kovačević, Milena Plavšić, Neda Ukraden, Ana Bekuta, Snežana Đuršić, Bane Obradović, Aco Pejović, Merima NJegomir, Dragica Radosavljević Cakana sa suprugom Nebojšom Negićem i Era Ojdanić.

Predrag Živković Tozovac je izgubio bitku sa korona virusom u 85. godini života. Kada je imao četiri godine, talenat za muziku je bio očigledan, a sa deset godina je počeo da svira harmoniku na svadbama. 

(Srbija danas)

BONUS VIDEO: