Izvor:Foto: ATA images

OPASNO: Vidite KAKO Vinča izgleda posle 42 dana gladovanja

Izvor: Nportal

17.04.2024.

10:16

VESNA je rešila da i pored upozorenja struke, gladuje. Jednom prilikom opisala je kako izdržava isposničke dane.

Vesna de Vinča svake godine praktikuje veoma opasan način skidanja kilograma i, kako ona kaže, čišćenje organizma od toksina. Novinarka se sada ponovo "pohvalila" da je ponovo izdržala bez hrane 42 dana, i objavila fotografiju i pokazala kako izgleda.

- Posle 42 dana gladovanja - napisala je uz fotografiju.

Vinča je tokom 1991. godine bila ratni izveštač RTS-a, a kao posledica toga poremetio joj se rad štitne žlezde zbog stresa. Putem gladovanja, izgubila je oko trinaest kilograma: 

BloombergAdria.com

Vesna je istakla da joj dani bez hrane ne padaju teško, jer je autofagiju praktikuje već 30 godina.

- Gladovanje je najbolje upražnjavati kao preventivu. Za početnike koji žele da isprobaju ovu metodu čišćenja organizma pre poručila bih "kaskadno gladovanje”. To znači da dva dana jedeš, dva dana ne jedeš, i sve tako do pet dana - kaže De Vinča.

Jelovnik Vesne de Vinče

DORUČAK: Zeolit, čaj od žalfije u kombinaciji s čajevima od kantaiona, nane i matičnjaka

RUČAK: sok od cvekle (60%), šargarepe (20%), rotkve, celera i krompira

UŽINA: voda sa limunom

VEČERA: Čaj od valerijane i matičnjaka i zeolit

Opasno po zdravlje

Doktorka Budimirka Novaković, jedna od najpoznatijih stručnjaka kada je reč o ishrani, rekla je da Vinčin savet nije nimalo zdrav: 

- Gladovanje kao način unaprđenja zdravlja nema nikakvo stručno ni naučno opravdanje. Detoksikacija je izraz koji je zvaničnoj medicini i nauci o ishrani nepoznat. Gladovanje kao način smanjenje telesne mase se ne može stručno ni naučno opravdati. Svaka osoba zahteva individualni pristup i svakoj osobi se pravi određeni plan ishrane u odnosu na uzrast, pol, zdravstveno stanje, stanje uhranjenosti i profesionalnu fizičku aktivnost - rekla je profesorka.

(Kurir)