Izvor:Foto: Profimedia

EFEKTAN TRIK: Kako se rešiti voćnih mušica

Izvor: Nportal

13.05.2024.

13:12

NIKO ne voli dosadne voćne mušice, pogotovo kada krenu da zuje po kući. Uveliko su krenule da ulaze u domove u ovo doba godine, a tek se očekuju tokom leta.

Kako ne biste mučili muku sa mušicama, postoji jednostavan način da ih izbegnete. Kris  Haton, ekspert za domaćinstvo, podelio je genijalan savet.

On predlaže da izbegavate razne preparate i hemiju za insekte, već da iskorisite proizvode koje već imate u kući. Sve što vam je potrebno jeste jabukovo sirće i tečnost za pranje veša.

- Možete da napravite domaću zamku za voćne mušice sa jabukovim sirćetom i tečnošću za pranje posuđa, jer sirće privlači voćne mušice, dok ih tečnost za pranje zadržava - rekao je ekspert za britanski Ekspres.

BloombergAdria.com

 

Jednostavno pomešajte čašu jabukovog sirćeta sa malo tečnosti za pranje sudova. Smesu sipajte u teglu ili posudu sa širokim postoljem, ali malim otvorom.

Mušice će na taj način pasti pravo u posudu i neće moći da izađu. Samo redovno menjajte tečnost i vaš dom će ostati bez mušica celog leta, savetuje stručnjak.