Izvor:Foto: ATA images

SKANDAL: Nenadu Jezdiću ZABRANJEN ULAZAK na KiM

Izvor: Nportal

14.05.2024.

13:15

NAKON ŠTO SU vlasti u Prištini po direktnoj naredbi Aljbina Kurtija zabranile patrijarhu Srpske pravoslavne crkve gospodinu Porfiriju i sedmorici vladika da uđu na prostor Kosova i Metohije ista sudbina zadesila je i ekipu predstave Zvezdara teatra.

Ekipi predstave "Knjiga o Milutinu" u produkciji Zvezdara teatra zabranjen je ulazak na Kosovo i Metohiju! Nakon što su vlasti u Prištini po direktnoj naredbi Aljbina Kurtija zabranile su patrijarhu Srpske pravoslavne crkve gospodinu Porfiriju i sedmorici vladika da uđu na prostor Kosova i Metohije kako bi prisustvovali zasedanju Svetog Arhijerejskog Sabora SPC u Pećkoj patrijaršiji, desio se novi skandal! Ovog puta spuštena je rampa za srpsku pozorišnu trupu!

BloombergAdria.com

 

Na zvaničnoj Instagram stranici Zvezdara teatra objavljena je šokantna informacija da je Nenadu Jezdiću, kao i ostatku ekipe kultne predstave "Knjiga o Milutinu" za koju se od prvog izvođenja do danas uvek traži karta više zabranjen prelazak administrativne granice sa Kosovom i Metohijom.

- Nakon opsežnih dogovora i priprema za gostovanje kome smo posvetili puno pažnje, danas je bez ikakvog obrazloženja, ekipi predstave „Knjiga o Milutinu“ u produkciji Zvezdara teatra zabranjen prelazak administrativne granice sa Kosovom i Metohijom. Predstave koje smo planirali u okviru najavljenog gostovanja u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću neće biti izvedene - navodi se na Instagram stranici Zvezdara teatra, gde se dodaje:

- Posle jučerašnje zabrane patrijarhu Porfiriju da uđe na Kosovo, danas je zabranjena i jedna predstava. Nakon niza zabrana, počevši od političkih preko ekonomskih, verskih i drugih, na red je došla i kultura, zabranjeno je sve što ima predznak srpskog.
Kao pozorište koje tradicionalno repertoarski neguje domaći tekst, ulagaćemo i dalje napor da svoje predstave odigramo pred svakom publikom koja želi da ih pogleda, bez obzira na prepreke bilo koje vrste, jer kultura ne poznaje granice - poručuju iz ovog pozorišta.

Izvođenje predstave u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici je otkazano.