Izvor:Foto: N.Paraušić/N.Skenderija/Printskrin Jutjub, VICE Asia

DVE JAPANKE I ĐANI: O Santraču sve najbolje dok...

Izvor: Nportal

03.10.2021.

21:24

KONTROVERZNI fudbaler Saša Đani Ćurčić je svojevremeno žario i palio po terenima Evrope i Srbije, ali to nije bilo dovoljno da dobija pozive za reprezentaciju.

Nekadašnji fudbaler Boltona, Aston Vile, Kristal Palasa i Partizana Saša Đani Ćurčić je u reprezentativnom dresu odigrao 14 utakmica.

Reprezentativnu karijeru je počeo u reprezentaciji SFRJ sa jednom utakmicom, dok je za reprezentaciju SRJ odigrao 13 utakmica, najviše pod palicom Slobodana Santrača.

BloombergAdria.com

 

Selektor Santrač je Đaniju davao prilika tokom svog mandata od 1994. do 1998. godine. U periodu kada je reprezentativni dres nosio Predrag Mijatović, Savićević, Siniša Mihajlović, Savo Milošević, pa čak i Dragan Piksi Stojković.

Ćurčić je svojom igrom zadovoljavao velika očekivanja Santrača i visok nivo koji je reprezentacija tada zahtevala. Pored velikih imena na spisku se našao i Đani. Međutim, druge stvari su uticale na to da Saša sa tog spiska ispadne.

BloombergAdria.com

 

Sudbonosna utakmica je odigrana 1996. godine, a kobni meč po Đanijevu reprezentativnu karijeruje Jugoslavija je izgubila rezultatom 1-0.

Đani je brzo posle te utakmice ispisan sa spiska, a do kraja 1998. godine je odigrao još samo tri utakmice. Može se reći da je ovakav sled događaja uticao na to da Đani Ćurčić promeni mišljenje o nekadašnjem centarforu Partizana, OFK Beograda i Grashopera.

BloombergAdria.com

 

Kontroverzni dribler je više bio zapažen zbog svojih skandala, izjava i ''brzog života'', nego svog fudbalskog umeća, a važio je za jednog od talentovanih i perspektivnih igrača tadašnje Jugoslavije.