Izvor:Foto: Profimedia

HOROSKOP 24. MAJ: Sjajne šanse za vazdušne i vatrene znake

Izvor: Nportal

24.05.2024.

09:53

VENERA, planeta ljubavi, lepote, uživanja i novca, kasno sinoć, 23. maja, posle godinu dana, ušla je u Blizance, znak intelekta, kraćih putovanja, biznisa, flerta, šarma, rodbine, učenja, dece.

Mada jednom godišnje prelazi preko trećeg zodijačkog znaka, to ne znači da svake godine obrazuje iste aspekte sa tranzitnim planetama.

BloombergAdria.com

 

Ove godine, čim uđe u Blizance, Venera obrazuje konjunkciju sa Uranom (još danas) i Jupiterom nad fiksnom zvezdom Algolom u Biku, ali i PRVI PUT trigon sa Plutonom u Vodoliji (jer je Pluton u januaru ove godine ušao u Vodoliju posle 225 godina) i sekstil sa Neptunom u Ribama. Zato će se vazdušnim (Blizanci, Vaga, Vodolija) i vatrenim znacima (Ovan, Lav, Strelac) ukazivati sjajne šanse i na poslovnom i na emotivnom planu.

Pošto Venera simbolizuje novac, Uran neočekivane situacije, a Jupiter novac, spoj ovih planeta donosi zaradu, koja brzo odlazi na neplanirane izdatke. To može da se odnosi na kupovinu ili prodaju nekretnina ili zemlje, poslove u vezi sa proizvodnjom hrane, naročito organskog porekla, trgovinu antikvitetima, nakitom, kao i na poslove koji uključuju kontakte sa strancima i rad preko interneta. Budući da je Venera i simbol ljubavi, mnogi će biti razdvojeni od partnera, zbog događaja na koje neće moći da utiču, najčešće iznenadnih poslovnih putovanja.

Ali zato sjajni Venerini aspekti sa Plutonom i Neptunom donose uspeh i uvećanje prihoda vazdušnim i vatrenim znacima, kao i majskim Blizancima i Ribama treće dekade. Na ljubavnom planu, biće mnogo novih susreta i poznanstava, naročito preko interneta i društvenih mreža, ali i na kraćim putovanjima, predavanjima, u školi, na fakultetu, kursevima jezika, u prevoznim sredstvima, na autobuskim stanicama, preko rođaka, ali i preko kolega. Ovaj aspekt govori i o paralelnim vezama, ali i o njihovom razotkrivanju, situacijama u kojima mogu da vam se dopadnu zauzete ili u isto vreme dve podjednako zanimljive osobe.

Merkur, vladalac Blizanaca, danas se nalazi na 11. stepenu Bika i pravi sekstil sa Saturnom u Ribama, što najavljuje mogućnost zarade preko kontakata sa strancima, interneta, angažmana u medijima i velikim udruženjima.

Marina Jungić Milošević