Izvor:Foto: V. Danilov, Jutjub printskrin/Belgrade Beer Fest

IMAO PLANOVE SA RAMBOM: Smrt sprečila Tonija

Izvor: Nportal

28.05.2024.

10:25

PEVAČ Toni Montano imao je želju da se ponovi istorijski boks meč koji je pre skoro 30 godina imao sa kolegom Rambom Amadeusom, potvrdio je predsednik FK Železnik Đorđe Bulić, sin Juse Bulića.

Meč, o kojem se i danas priča, održan je upravo na stadionu ovog fudbalskog kluba, a Toniju je bila namera da se na istom mestu ponovo okupe. On je želeo da se nova runda održi ovog juna, ali ga je smrt u tome sprečila.

- Toni je pre mesec dana došao na stadion jer je bio i više nego zainteresovan da ponovimo boks spektakl. Razgovarali smo i tu su bile razne varijante. Jedna od ideja je bila da on i Rambo ponovo budu u ringu ili eventualno da budu u uglu kao treneri, a da angažujemo nove boksere, i to pevače ili glumce. Više od tri sata smo evocirali uspomene kako je bilo nekad. Tada sam bio previše mlad i sećam se kao kroz maglu detalja, ali mi je Toni sve ispričao detaljno. Ostalo je bilo da se on čuje sa Rambom i da preciziramo datum meča, da li bi to bilo 15. ili 20. juna - kaže Bulić.

On je odmah uzeo stvar u svoje ruke i počeo sa organizacijom.

BloombergAdria.com

 

- Kontaktirao sam s Nenadom Borovčaninom u ime Bokserksog saveza Srbije, kog sam uputio u ideju. Dopala mu se, jer taj događaj je zaista bio na vrhunskom nivou. Nažalost, prošle nedelje me je dočekala vest o Tonijevoj iznenadnoj smrti. Zato što je došao kod mene pun entuzijazma i želje da se to realizuje, potrudiću se da u nekom trenutku ipak organizujem taj meč u znak sećanja na njegovo ime i taj period - zaključio je Bulić.

Podsetimo, čuvenom meču iz devedesetih su, između ostalih, prisustvovali Oliver Mandić i Dušan Prelević Prele, a snimak borbe Tonija Montana i Ramba Amadeusa i danas se može naći na internetu.

(Kurir)