Izvor:Foto: Tanjug/Foto Hina/I. Vučković

Izrešetan auto sportskog direktora hrvatskog prvoligaša FOTO

Izvor: Nportal

28.05.2024.

11:20

Iz Hrvatske stiže šokantna vest, izrešetan je automobil sportskog direktora Osijeka, Hosea Bota.

Napadači su mu izrešetali auto na na parkingu u Šamačkoj ulici u Osijeku. U  folksvagen arteon je ispaljeno 7 hitaca u šoferšajbnu na mestu vozača.

Ovaj incident dogodio se u noći koja je iza nas. Izrešetan auto je uočio Botov sunarodnih iz Portugalije, Alfredo Almeida, koga je on nedavno doveo na mesto koordinatora omladinske škole.

Kada je Alfredo ugledao zastrašujući prizor odmah je pozvao policiju koja je došla na lice mesta.

BloombergAdria.com

- Ne pada mi na pamet napustiti grad i klub, ovo mi samo daje dodatni motiv - kratko je poručio Boto iz Portugala.

Inače, 58-godišnji Boto je tokom karijere obavljao funckije direktora u Šahtjoru i PAOK-u, a u Benfici je radio kao skaut.

BloombergAdria.com

 

Hrvatski fudbalski savez je najoštrije osudio ovaj incident.

- HNS najoštrije osuđuje ovaj incident te poziva nadležne institucije da rasvetle sve okolnosti ovog kaznenog dela kako bi počinitelji snosili odgovornost za ovaj zastrašujući čin - navodi se u saopštenju koje je objavljeno na službenim stranicama HNS-a.

- HNS će biti u komunikaciji s NK Osijek te pružamo maksimalnu podršku Botu i klubu nakon ovog duboko uznemirujućeg incidenta te ćemo kroz komunikaciju s nadležnim telima naglasiti važnost rešavanja ovog slučaja kako bi se poslala snažna poruka da je hrvatsko društvo sigurno te da su ovakve poruke i zlodela apsolutno neprihvatljivi i nedopustivi - dodaje se u priopćenju HNS-a.