Izvor:Foto: ATA images, NJutjub printskrin

KO JE MIS SRBIJE? Otac joj preživeo film Vidimo se u čitulji

Izvor: Nportal

20.06.2024.

07:44

IZBOR za Miss Srbije održan je sinoć na Trgu Republike, a predsednica žirija bila je muzička zvezda Jelena Karleuša koja je, pred okupljenim zvanicama - diplomatskim korom i ostalim pripadnicima džet-seta, proglasila pobednicu.

- Mnogo sam uzbuđena, a najpre bih se zahvalila gospođi Vesni de Vinči, što je Beogradu priuštila pravu MET galu. Devojkama sam oduševljena...

Kakav profesionalizam, lepota, gracioznost, energija koja je iz svake od njih izlazila. Mislim da ste sve pobednice večeras, jer nijedna žena ne može da bude gubitnik. Ostavile ste nas bez daha - govorila je Jelena, a zatim otkrila ko je Miss Srbije za 2024. godinu:

- Pobednica i Miss Srbije je dama koja se zove Aleksandra Rutović.

BloombergAdria.com

 

Inače, Aleksandra ima 25 godina, u Americi je završila srednju školu, a u Beču osnovne studije i master za Internacionalni turizam i hotelijerstvo, a radi kao agent za nekretnine.

Govori ruski i engleski jezik.

BloombergAdria.com

 

Od 5 godine se takmičila u preponskom jahanju sa željom da se bori na Olimpijadi.

Poštuje Bušido kodeks, kodeks samuraja.

- Ja ne želim da mi devojčice zavide, želim da im budem uzor. Nadam se da ću biti pravi uzor njima, da im pokažem kako treba i nadam se da će te devojke, devojčice, jednog dana da ostvare svoj san, kao što sam ja svoj. Lentu nije teško nositi... (smeh) - rekla je Aleksandra sinoć.

- Najveća podrška su mi bili moj otac i njegova supruga. Tu su i sestra moja, braća, imam veliku porodicu - dodala je nova Mis Srbije, piše Blic.

Zanimljivo je da je i njena maćeha, Mirjana Božović, svojevremeno bila prva Mis Srbije 2007. godine.

Inače, Aleksandrin otac je Željko Rutović, jedan od retkih preživelih učesnika filma "Vidimo se u čitulji". 

U nastavku pogledajte kako izgleda najlepša žena u Srbiji za 2024. godinu.