Izvor:Foto: Tanjug/AP

POVREĐEN RENDŽER: Pucnjava u Nacionalnom parku Jelouston

Izvor: Nportal

04.07.2024.

21:30

JEDNA OSOBA JE mrtva, a rendžer Nacionalnog parka Jelouston je povređen u pucnjavi do koje je došlo danas u Kanjon Vilidžu, saopštili su zvaničnici parka.

Naime, kako prenose tamošnji mediji, incident je počeo u sredu uveče, i završio se ujutru 4. jula, dok su rendžeri odgovorili na prijavu o osobi sa vatrenim oružjem koja je pretila u Kanjon Vilidžu. Kada su rendžeri došli na lice mesta, došlo je do razmene vatre, u kojoj je napadač poginuo. Identitet napadača nije otkriven.

Ranjeni rendžer se nalazi u bolnici i njegovo stanje je stabilno.

FBI vodi istragu uz pomoć specijalnih agenata Službe nacionalnih parkova. Područje oko kompleksa Kanjona ostaje zatvoreno u okviru istrage. Zvaničnici parka su saopštili da nema aktivnih pretnji po javnost i da nisu dostupne dodatne informacije.

Tod Hesket je za "En-Bi-Si NJuz" rekao da je odseo u hotelu Kanjon Vilidž sa suprugom i dvoje njihove dece, starosti 14 i 22 godine, kada je oko 8 sati po lokalnom vremenu čuo pucnje iz kanjonskog restorana.

Rekao je da je nazvao hitnu pomoć i recepciju i rečeno mu je da postoji aktivna situacija sa napadačem i da je dobio instrukcije da ostane u svojoj sobi.

- Restoran u Kanjon Lodžu, centar za posetioce i prodavnica su zatvoreni - rekao je Hesket.

Otprilike sat vremena kasnije, Hesket je rekao da je dobio hitno upozorenje na svoj telefon kojim ga je obavestio da je situacija rešena i da je bezbedno da izađe iz sobe.

(En-Bi-Si)