Izvor:Foto: ATA / Shutterstock / P. Milošević

BILA JE SE PETROM BOŽOVIĆEM: "Uhapsili su nas i tukli"

Izvor: Nportal

05.07.2024.

18:31

GLUMICA SE prisetila anegdote iz mladosti.

Glumica LJiljana Dragutinović godinama unazad pleni na sceni, a o njenim maestralnim bravurama ne prestaje da se priča. Slavu je postigla ulogom Natalije Šćekić u "Srećnim ljudima", ali pozorište je uvek bila njena velika ljubav.

BloombergAdria.com

 

O njenom životu se malo zna van glumačkog posla, trudi se da živi povučeno i da je publika pamti po maestralnim kreacijama.

- Svako pozorište, što volim da kažem, ima neku blagu memlu, drugačije miriše. Kada osetim taj miris, kao da me podseti na mladost. Neverovatno. Pozorište je uvek bio moj temelj - rekla je ranije glumica.

A u pozorištu su se rodila i najveća prijateljstva, gde se izdvaja ono sa Petrom Božovićem. Kada je njen kolega dobio "Dobričin prsten" LJiljana je podelila anegdou o tome kako su završili u policiji.

- U mladosti smo bili gladni i žedni, a ti si bio najveći dasa u glumištu i kod devojaka. Ti si bio naš DŽejms Din s razlogom. Napravili smo velike predstave, koje smo igrali duž cele Jugoslavije. Pevali bismo ulicama Beograda. Jednom nas je zbog pevanja uhapsio policajac. Dobili smo fine batine. Najviše pamtim tvoje čvrsto i neprobojno lice. Morao si se štititi od nečasnih ljudi, a sada kad si dobio Dobričin prsten, molim te da ti se na tren ozari to tvoje lice. Ali vrati se na stari položaj da te ne bi progutale ale - ispričala je LJiljana, govoreći o Božoviću.

Informer