NEODOLJIVI POSNI ČUPAVCI: Tope se u ustima
06.07.2024.
19:23
POSNI kolači mogu biti pojednako dobri kao i mrsni.
Za ovaj recept potrebno je vrlo malo sastojaka, a još bolje je što se brzo i lako sprema:
- 2 čaše od 2 dl kisele vode
- 2 čaše od 2 dl brašna
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- Za preliv:
- 1-2 kašike kakao praha
- 150 grama šećera
- 150 g vode
- Za valjanje
- kokos
Priprema:
Za početak zagrejte rernu na 180 stepeni. Brašno, vanil šećer, šečer umutite sa kiselom vodom u jednoj posudi, ne zaboravite prašak za pecivo. Pleh obložite papirom za pečenje, pa izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Potom pomešajte kakao prah, šećer i vodu da dobijete preliv. Secite na kocke pa valjajte u preliv. U kokos uvaljajte svaki kolač. Uživajte!
(Trpeza)