Izvor:Foto: Profimedia

PREMINUO PRODUCENT "TITANIKA" Izgubio bitku s opakom bolešću

Izvor: Nportal

07.07.2024.

07:39

DŽON Landau preminuo je nakon teške borbe sa rakom, prenose strani mediji...

DŽon Landau, Oskarom nagrađen filmski producent koji je sarađivao sa DŽejmsom Kameronom na nekoliko projekata, uključujući "Titanik" i oba filma "Avatar", umro je nakon borbe sa rakom, prema izvoru bliskom porodici.

Landau je rođen 30. jula 1960. godine u NJujorku, u porodici Eli i Edi Landau, oboje producenti. Pohađao je školu filmskih umetnosti USC, a borbu s teškom bolešću izgubio je u 64. godini.

Kao deo tima koji je radio tri od najprofitabilnijih filmova svih vremena, Landau je imao mnogo iskustva u razumevanju uspešnog filma. U intervjuu za The Talk 2022. godine, objasnio je kako meri uspeh u smislu toga kako ga je film emotivno dotakao - "Za mene lično, uživam u odlasku u bioskop, pa uspeh filma zavisi od toga da li mi pruža tu vrstu bega - ne želim da razmišljam o 'Avataru', ne želim da razmišljam o računima koje treba platiti, o svim tim stvarima", rekao je i dodao: "Da li izlazim iz bioskopa osećajući nešto emocionalno? To je kako ja posmatram film koji smatram uspešnim".

U istom intervjuu, rekao je da je uspeh filma "Titanik" podstakao njegovu ulogu kao producenta - "Rekao bih da se to nije promenilo, ali me je motivisalo da težim još većim kinematografskim visinama".

Franses Fišer, zvezda filma 'Titanik', je među prvima koja se na društvenim mrežama oprostila od Landaua. Prvo je odgovorila na video koji je on podelio 2023. godine sa rečima: "Morala sam da dođem na tvoju stranicu da čujem tvoj glas. Leti s anđelima dragi DŽon", a zatim je na podelila tvit: "Počivaj u miru, DŽon".

(Mondo)