Izvor:Foto: Shutterstock

VODOINSTALATER OTKRIO: Ovo je greška zbog koje nastaje buđ

Izvor: Nportal

07.07.2024.

13:30

BUĐ može biti veoma opasna po vaše zdravlje ako ste joj predugo izloženi...

Postoji jedna uobičajena greška koju mnogi ljudi prave, a ne znaju da to može rezultirati rastom buđi i popravkama koje vas mogu koštati mnogo novca i narušiti zdravlje.

Bez obzira koliko se trudite da svoje kupatilo održite čistim, pojava buđi na zidovima i plafonima je vrlo česta. To je često zbog vlažne i tople atmosfere ili nedostatka ventilacije.

Buđ može biti veoma opasna po vaše zdravlje ako ste joj predugo izloženi. Pored toga, rešavanje većih problema sa buđi može biti veoma skupo ako morate da pozovete profesionalce.

BloombergAdria.com

Mora da ste bar jednom ostavili mokar peškir na podu posle tuširanja, ili ste ga posle treninga samo stavili u korpu i nije se osušio. Mokri peškiri koje niste odložili kako treba stvaraju više vlage u vašem kupatilu, što dovodi do neprijatnih mirisa, štetnih bakterija i na kraju rasta buđi.

Piter Klejton iz Trade Plumbinga upozorio je da ako se razvije buđ rizikujete da izgubite 350 evra da biste rešili problem.

Problem je ako nemate ventilaciju u kupatilu, onda ti mokri peškiri ometaju protok vazduha, što sprečava da se peškiri osuše i ispusti višak vlage u vazduh, piše Exspress.

Svaki dan odvojite vreme da ih pravilno osušite i skladištite, inače rizikujete razvoj buđi koja može izazvati respiratorne i druge zdravstvene probleme.