Izvor:Foto: ATA images / N. Fifić

"NIJE PORODICA KRV": Ovako je LJuba govorio o bivšoj ženi

Izvor: Nportal

08.07.2024.

15:13

DOK JE STASAVAO u mladića, tokom gimnazije, igrao je u čak devet predstava u vranjanskom pozorištu "Bora Stanković" i interesovala ga je samo gluma.

LJubomir LJuba Bandović je uspešni i omiljeni domaći glumac, a rođen je u selu Andrijevci kod Berana. Porodica Bandović se iz Andrijevaca preselila u Vranje zbog očevog posla, gde je LJuba proveo detinjstvo.

LJuba je FDU upisao sa 18 i preselio se u Beograd, a kako je i sam pričao morao je da falsifikuje lekarsko uverenje i sakrije da ne čuje na jedno uvo kako bi bio primljen na fakultet. Međutim, taj hendikep ga nikad nije omeo u glumi, te je danas jedan od najpoznatijih i najpriznatijih glumaca na našoj sceni.

- Mama i tata su radili u fabrici "Koštana", pravili cipele, i dobijali su karte za pozorište. Ali nisu išli. Ne idu ni danas, ne gledaju ni mene. Brat i ja smo išli u pozorište. Ali kada sam sa 10 godina gledao Kraljevačko pozorište i predstavu "Moj tata, socijalistički kulak", shvatio sam da sve što hoću jeste da budem glumac. Uvideo sam da, ukoliko tu postoji način da praviš svoju stvarnost, onda je to umetnost koju ja hoću da stvaram.

BloombergAdria.com

 

- Prođem kroz gimnaziju i odem u pozorište. Tamo me je sve zanimalo, sve sam radio, samo kostime nisam peglao. U školi sam imao 200 izostanaka, razredna mi je pravdala jer je znala da sam u teatru, pa sam na kraju odgovarao i bio vrlo dobar đak.

Glumac je bio u dugogodišnjem skladnom braku, ali su se supružnici na kraju ipak odlučili na stave tačku na njihovu ljubav. Zanimljivo je da javnost 7 godina nije znala da je par razveden.

BloombergAdria.com

 

- Moja žena već dugo nema problema sa mnom jer smo mi razvedeni sedam godina. Kroz razvod smo prošli normalno, kao svi normalni ljudi - otkrio je glumac pre par godina a poznato je da su se Tatjana i glumac venčali 2005. godine. Tokom stabilnog braka falila je samo jedna stvar, jer navodno nisu mogli da zajedno dobiju potomstvo.

BloombergAdria.com

 

- I Tanja i ja imamo četrdeset godina, ali lekari kažu da još postoje velike šanse da se ostvarimo kao roditelji. Na kraju krajeva, naš zdrav odnos prema tome kaže da ćemo u nekom momentu, ukoliko Tanja ne ostane u drugom stanju, spasiti neko dete koje nije imalo sreće da raste sa roditeljima. Ne zbog plemenitosti, već da ostvarimo svoju potrebu i poklonimo nekome život kakav dolikuje. Nije porodica krv - govorio je ranije Bandović, ali umesto usvajanja deteta ipak je usledio njihov razvod.

Stil