Izvor:Foto: Profimedia, M.V.

DRAGOVIĆ DOBRO POZNAJE DŽAKU: Evo šta kaže o njemu

Izvor: Nportal

10.07.2024.

09:19

FUDBALER Aleksandar Dragović napustio je ovog leta Crvenu zvezdu posle tri uspešne godine na Marakani, kada je osvojio tri duple krune i igrao Ligu šampiona.

Komentarišući Evropsko prvenstvo za dnevnik "Hojte" iz Beča, Dragović je otkrio da odlično poznaje Granita DŽaku, reprezentativca Švajcarske albanskog porekla.

Fudbalski navijači Srbije ne pamte po dobrom Granita DŽaku, jer je u svakom meču između Srbije i Švajcarske, išao na to da provocira naše igrače.

Tako je bilo na mundijalima u Rusiji i Kataru, a ne verujemo da će biti drugačije ni tokom jeseni, kada u Ligi nacija naši fudbaleri budu igrali protiv Švajcaraca.

BloombergAdria.com

 

Dragović je igrao jednu sezonu sa Granitom DŽakom u švajcarskom Bazelu. Tada su obojica bili mladi igrači, a kako Srbin sa austrijskim pasošem otkriva, odlično su se družili.

- Granit DŽaka je bio moj cimer! Dobar momak. Na terenu je lider i neprijatan protivnik, ali privatno je normalan. Nikada nije imao ispade. Prošle sezone je imao senzacionalnu godinu u Leverkuzenu, a sada je bio uspešan i sa reprezentacijom Švajcarske na Evropskom prvenstvu. Kako se razvijao kao fudbaler, postajao je smireniji, zreliji – i još bolji - opisao je DŽaku Aleksandar Dragović.

(Heute)