Izvor:Foto: B. D.

UŽAS U CRNOJ GORI: Silovao maloletnu sestru

Izvor: Nportal

10.07.2024.

15:58

U PODGORIČKOM Višem sudu, nakon ponovljenog sudskog postupka, O. Đ. oglašen je krivim i osuđen na 14 godina zatvora zbog silovanja maloletne sestre. Kako se navodi u presudi, on je krivično delo počinio tokom 2016. i 2017. godine, a uhapšen je sredinom septembra 2020. godine, od kada se nalazi u pritvoru.

Podsetimo, prethodnom presudom O. Đ. je takođe bio osuđen na 14 godina robije, ali su sudije Apelacionog suda usled propusta presudu ukinule i vratile predmet na ponovno suđenje.

U presudi se navodi da je O. Đ. neutvrđenog dana, tokom zimskih meseci, krajem 2016. godine, oko 10 časova, upotrebom sile, tada maloletnu rođenu sestru prinudio na obljubu.

"Nakon što se vratila kući od svog tadašnjeg momka sa proslave godišnjice emotivne veze i za vreme dok je ležala na krevetu u spavaćoj sobi, ispitivao ju je da li je imala seksualne odnose sa tadašnjim momkom, pa joj je, nakon što mu je oštećena odgovorila da nije i uspravila se, dok se nalazila u sedećem položaju na krevetu, prišao i obratio joj se rečima: "Sad ćemo da vidimo", kojom prilikom ju je udario pesnicom u oko. Potom ju je oborio na krevet i zapušio joj rukom usta da ne bi mogla da vrišti i da je ne bi čule komšije. Nastavio je da je tuče pesnicama po glavi i telu, piše u presudi i dodaje se da je tada započeo prisilan polni odnos sa oštećenom.

Naredne godine, tokom leta, kako se dalje navodi u optužnici, okrivljeni je upotrebom sile maloletnu sestru prinudio na obljubu.