Izvor:Foto: Tanjug/AP

PRE 9 GODINA BIO AMATER: Heroj Engleske ljubi pravu lepoticu

Izvor: Nportal

11.07.2024.

15:20

NEVEROVATNU životnu priču ima Oli Votkins, nacionalni heroj Engleske, čovek koji je bio strelac odlučujućeg gola u polufinalu EURO protiv Holandije (2:1).

Oli Votkins odveo je Engleze u drugo uzastopno finale na Evropskom prvenstvu, gde će za titulu igrati protiv Španije u nedelju od 21.00 sat u Berlinu.

- Nikada nisam mislio da ću igrati na EP za Englesku. Očigledno možete da sanjate, ali ja sam uvek bio realista. Naporno sam radio da bih došao do ove tačke i uživaću u svakom trenutku. Ne mogu da te lažem i kažem da sam sanjao o tome - rekao je Oli Votkins posle utakmice i dodao:

- Očigledno je da je gol za Englesku nešto neverovatno. Nisam mislio da ću to uraditi na ovakvom turniru.

Ali, pre devet godina snažni napadač se ozbiljno razmišljao da li treba da nastavi sa fudbalom. Oli Votkins, u to vreme momak od 18 godina, nosio je dres ekipe Veston-Super-Mer i golom je spasao taj tim ispadanja iz konferencije Jug. Ukupno dao je deset golova u 24 utakmice te sezone i spasao ih ispadanja u šesti rang takmičenja. Potom se vratio u Egzeter i tada ga je krenulo.

BloombergAdria.com

 

Godine 2017. prešao je u Brentford za nešto više od osam miliona evra, čiji je dres nosio pune tri sezone. Kada je eksplodirao u dresu kluba iz Londona, pod trenerskom palicom Španca Unaija Emerija, to nije promaklo čelnicima Aston Vile. Ispraznio je klub iz Birmingema kasu i u leto 2020. platio Olija Votkinsa skoro 36.000.000 evra.

Ipak, jedna mnogo važna stvar desila se u životu Olija Votkinsa u leto 2018. godine, kada je upoznao lepu brinetu Eli Alderson. Znao je da je ona njegovog života. Ona je samo godinu dana mlađa od Olija i već na prvom sastanku su se skapirali.

Lepa Eli Alderson je dizajner po struci, ali se u potpunosti posvetila svom dragom i deci. Par zajedno živi u Birmingemu, nisu venčani.

Imaju ćerkicu trogodišnju Amaru Mej i jednogodišnjeg sina Marlija. Zanimljivo, Eli ima sestru bliznakinju Sofiju, a na društvenim mrežama prati je više od 14.000 ljudi.

(Kurir sport)

#Oli Votkins #fudbaler Oli Votkins #EURO 2024 #EURO 2024 vesti #Evropsko prvenstvo u fudbalu #Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. #Evropsko prvenstvo u fudbalu Nemačka 2024 #fudbalska reprezentacija Engleske