Izvor:Foto: Profimedia

RHMZ UPALIO ALARME - SRBIJA U CRVENOM: Danas do 40 stepeni

Izvor: Nportal

12.07.2024.

07:36

NA području Srbije danas će biti sunčano i veoma toplo, najniža temperatura od 17 do 26 stepeni, a najviša od 35 do 40 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

Na snazi je upozorenje na izražen toplotni talas u Srbiji, tako se u drugoj dekadi jula nastavlja jak toplotni talas sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni i uz tropske noći u urbanim sredinama.

Nakon 17. jula na severu Srbije, a od 20. jula u svim krajevima manji pad temperature za oko pet stepeni. Uprkos manjem osveženju, sa velikom verovatnoćom će se produžiti period sa tropskim danima a u većim urbanim sredinama i tropskim noćima uz deficit padavina.

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu će danas biti sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 21 do 26 stepeni, a najviša oko 38 stepeni.

Vremenska prognoza za Srbiju

U Srbiji u sledećih sedam dana do 19. jula biće pretežno sunčano uz najvišu dnevnu temperaturu u većini mesta od 35 do 40 stepena Celzijusa i uz tropske noći u urbanim sredinama.

Uz lokalni razvoj oblačnosti, izolovana pojava pljuska i grmljavine moguća je u nedelju 14. jula, a zatim od srede 17. jula, kada se u severnim krajevima očekuje i manji pad temperatura za oko pet stepeni.

U Beogradu će u narednih sedam dana takođe biti pretežno sunčano uz najvišu dnevnu temperaturu od 37 do 40 stepeni Celzijusa i uz tropske noći. Nakon 17. jula manji pad temperature za oko 5 stepeni.

(Kurir)