Izvor:Foto: EPA, Profimedia, H printskrin/@DjokerNole

REKAO MU "NE", PA SE POKAJAO: Prvi susret Novaka i Medvedeva

Izvor: Nportal

12.07.2024.

14:19

U TRENUTKU kada je bio tek 400. na svetu, ruski teniser dobio je priliku da trenira s najboljim teniserom sveta, a nedavno se prisetio kako ga je Novak Đoković oduševio tih dana.

Ruski teniser Danil Medvedev, nekadašnji svetski broj jedan, trenutno je peti na ATP listi i igra u polufinalu Vimbldona, a on je veoma mlad ostvario velike uspehe.

Do sada je osvojio 20 titula u singlu i osvojio je US Open 2021. godine, a važi za jednog od igrača koji je publici i navijačima posebno simpatičan zbog svoje skromnosti i humora.

BloombergAdria.com

Medvedev neguje odlične odnose sa svojim kolegama, a među omiljenima mu je najbolji od svih – Novak Đoković, osvajač 24 grend slema.

Ruski teniser često je s velikim poštovanjem pričao o srpskom asu i podržavao ga čak i kada to nije bio popularno, a nedavno je otkrio kako je izgledao njegov prvi susret sa živom legendom kako bi otkrio svetu Novakovu stranu koju mnogi ne znaju.

Danil Medvedev i Novak Đoković upoznali su se 2017. godine, nekoliko dana pre mečeva između Rusije i Srbije u Dejvis kupu. Kako je ispričao, imao je priliku da treniraju zajedno, kada ga je Novak ga je pitao hoće li ići u Niš da igra za reprezentaciju i ponudio mu da krene s njim.

– Pitao me je kada krećem na put, odgovorio sam mu da idem u subotu i tada me je pitao da li želim da idem s njim privatnim avionom. Vidite, ja sam stidljiva osoba. Naravno da sam prvo rekao: "Ne, ne, ne treba. Federacija je kupila karte. Imam samo jedno presedanje, neka tri sata…" Možda je trebalo odmah da kažem da hoću – rekao je Medvedev prilikom razgovora s novinarima početkom godine u Australiji, nakon što mu je jedan reporter pokazao fotografiju iz tog perioda i pitao ga šta mu ona znači.

– Sat vremena kasnije, kada trening završio, prišao sam i pitao sam ga: "Mogu li stvarno da idem s tobom?" i odgovorio je: "Naravno". Tako da sam rekao: "Okej, krenuću s tobom onda" – ispričao je Rus.

Kako je Danil otkrio, u tom trenutku je on bio na samom početku karijere, daleko od vrha ATP liste, a srpski teniser se prema njemu ponašao veoma lepo i isto onako kako ga tretira danas.

– Mislim da je to jedna od stvari koje ljudi ne razumeju kada je Novak u pitanju. On može biti nezgodan na terenu, kao i ja na kraju krajeva. Može da bude i ovakav i onakav. Ali, prema meni… Upoznao sam ga kada sam bio 400. na svetu, sada sam treći, bio sam i prvi. Ne mogu da primetim nikakvu razliku u načinu na koji se ophodi prema meni – rekao je teniser.

U međuvremenu, Danil Medvedev došao je do svetskog vrha i više puta osujetio planove Đokoviću – na primer 2021. godine, kada ga je porazio i sprečio da kompletira kalendarski grend slem. Iako su na tereni ljuti rivali, kada je u pitanju privatni život, jedan drugom pružaju samo podršku.

BloombergAdria.com

– Naravno da sam mu u međuvremenu postao mnogo veći rival. Ali naš odnos van terena je ostao isti kada god bismo se sreli. Meni se to sviđa kod njega i smatram to jako lepom osobinom njegove ličnosti – rekao je Medvedev.