Izvor:Foto: Profimedia, Jutjub printskrin/CBS Boston

MRAK, STEZANJE: Ispovest čoveka koga je progutao kit

Izvor: Nportal

12.07.2024.

17:25

AMERIČKI ronilac Majkl Pakard doživeo je neverovatnu avanturu kada se našao u ustima ogromnog grbavog kita. Svoje jezivo iskustvo ispričao je do detalja, otkrivajući kako se našao u potpunom mraku, suočen sa sigurnom smrću.

Ova neverovatan događaj odigrao se u blizini obale Provinstauna, gde je Pakard ronio.

- Grbavi kit je pokušao da me pojede. Našao sam se u njegovim ustima punim vode. Bio je totalni mrak. U prvom trenutku sam pomislio da je ajkula, ali nisam osetio zube i prostor je bio mnogo veći. NJegovi mišići su počeli da me stežu, nisam mogao da se pomerim - opisao je Pakard svoje iskustvo.

Nakon 30-40 sekundi provedenih u ustima kita, Pakard je iznenada izbačen napolje, blizu svog broda. Iako nije zadobio teže povrede, priznaje da je pomislio da će umreti.

BloombergAdria.com

 

- Znao sam da je reč o ogromnom stvorenju i da neću moći da izađem napolje. Pomislio sam: ‘Ovako ćeš umreti. U ustima kita’. Koliko bude vazduha toliko ću poživeti - ispričao je Pakard.

Nakon što je njegova priča iznova aktuelizovana, korisnici društvenih mreža ispratili su je brojnim komentarima. "Bilo je grozno. Najgori obrok koji sam ikada imao, objasnio je kit", napisala je jedna osoba. "Kakva priča i način da se bolje upoznate s morskim životom", nadovezala se druga.

Pakardova priča o preživljavanju u ustima kita postala je viralna, privlačeći pažnju širom sveta.

Nakon što je izašao iz kita, iskusni ronilac je ostao da pluta na površini vode, gledajući kako se kit vraća u dubinu. "Bože, preživeo sam", pomislio je Pakard, zahvalan na izuzetnoj sreći koja mu je omogućila da preživi ovu dramatičnu situaciju.