Izvor:Foto: Profimedia

Boldvinu doneta PRESUDA - u sudnici muk i suze (VIDEO)

Izvor: Nportal

13.07.2024.

10:11

HOLIVUDSKI glumac Alek Boldvin oslobođen je optužbi za ubistvo iz nehata na snimanju filma. Ova vanredna odluka doneta je nakon celodnevnog ročišta bez prisustva porote, prenose strani mediji.

Naime, u dramatičnom postupku sudija Meri Marlou Somer donela je presudu u korist odbrane i složila se da optužbe protiv poznatog glumca treba da budu odbačene sa predrasudama. Zaključeno je da je država sakrila dokaze koji bi bili korisni za Boldvina.

BloombergAdria.com

On je zaplakao, a zatim zagrlio svoju suprugu nakon što je odbačena optužnica protiv njega, pa su i drugima u sudnici potekle suze.

Inače, sudija je doneo ovakvu odluku pozivajući se na to da je došlo do grešaka kada je u pitanju postupanje s dokazima.

- Ne postoji način da sud ispravi ovu grešku - poručio je sudija. 

Podsetimo, glumac Alek Boldvin bio je optužen zbog toga što je slučajno ispalio pravi metak u snimateljku Halinu Hatčins na snimanju filma "Rust" u oktobru 2021. godine, kada je smrtno stradala.

Glumac se izjasnio da se ne oseća krivim, te da je samo držao pištolj, ali ne i pucao iz njega. Za nehotice izazvano ubistvo ranije ove godine proglašena je krivom oružarka na setu filma "Rust". Kasnije je osuđena na 18 meseci zatvora. Tokom burnog i haotičnog ročišta u petak, sudija je tražio da se meci donesu u sudnicu, gde je, što je bila poprilično neobična scena, stavio rukavice i sam ih pregledao. Boldvinov advokat Luk Nikas rekao je sudu da je metke policiji u Santa Feu u martu ove godine doneo bivši policajac, koji je tvrdio da su to isti meci koji su korišćeni za pucanje na Hačinsonovu, preneli su mediji.