Izvor:Foto: Jutjub printskrin

"100 puta gledala i nisam videla ŠTA Flojdu piše na grudima"

Izvor: Nportal

17.07.2024.

20:24

U SLUČAJU da dođe do nesreće.

Film "Nacionalna klasa" stekao je veliku popularnost kada je izašao u bioskope 1978. godine, a glavnog glumca, Dragana Nikolića, koji je u ovoj dramakomediji igrao vozača trkačkih automobila Branimira Mitrovića Flojda, vinula je u zvezde srpskog glumišta.

I danas, ovaj film nije zaboravljen, te po medijima i društvenim mrežama neretno možemo videti neki insert ili pokoju zanimljvost.

Upravo ovo dogodilo se nedavno na društvenoj mreži "X", kada se pojavila objava sa fotografijom Dragana Nikolića iz filma, uz opis:

- Sto puta sam gledala Flojda, a nisam nikad primetila šta mu piše na kombinezonu.

A vi, da li ste nekada obratili pažnju da na kombinezonu piše vozačeva krvna grupa?

U slučaju da dođe do nesreće, kako bi se znalo kojoj krvnoj grupi povređeni pripada.

- Danas krvna grupa piše na vratima vozila, da se informacija prenese što pre, jer povređeni vozač / suvozač može obilno krvariti pre nego što spasioci uspeju da ga izvuku. Tako se blagovremeno pripremi potrebna grupa, jer oznaka na kombinezonu može biti umrljana, otkinuta i slično - glasi jedan od komentara ispod fotografije.

Drugi je dodao da bi ovo bilo dobro pitanje za kvizove, dok je bilo i onih koji su se šalili kako su gledali isključivo u Gagu Nikolića, te da su ovaj detelj zanemarili.

(citymagazine)