Izvor:Foto: V. Danilov

Dobio NAJVEĆU kaznu za prekoračenje na svetu,išao 30km/h brže

Izvor: Nportal

18.07.2024.

09:11

DRUGAČIJI sistem nego u Srbiji.

Da li ste se ikada zapitali ko je u istoriji sveta platio najveću kaznu za prekoračenje brzine? Taj neslavni "šampion" je "pao" prošle godine, a suma koju je mora da plati je bila ogromna.

Anders Viklof kažnjen je sa 120.000 evra zbog prekoračenja brzine u svojoj rodnoj državi Finskoj.

Ovo je ujedno i najviši iznos kazne na svetu za ovakav prekršaj. Ono što posebno iznenađuje jeste to što se u Finskoj za ovakva dela sankcioniše na drugačiji način od onog na koji smo mi navikli u Srbiji.

- Ovaj ovek je dobio najveću kaznu na svetu za prekoračenje brzine od 120.000 evra. NJegovo ime je Anders Viklof i on je vozio 30 kilometara na sat iznad ograničenja. Samo ovaj prekršaj i nije toliko strašan, ali ono što je za njega bilo strašno jeste da je prekršaj napravio u svojoj rodnoj Finskoj, gde se kazna određuje prema bogatstvu pojedinca koji je prekršaj učinio - objašnjava TikToker.

@licne_finansije

Najskuplja kazna za brzinu na svetu 🚗💸

♬ original sound - licne_finansije

S obzirom na to da je Viklof jedan od najbogatijih Finaca, njegova kazna bila je oduzimanje dozvole na deset dana i novčana kazna u iznosu od visine prihoda koje on ostvari u periodu od 14 dana, što je ispalo 120.000 evra.

- Ovo se zove progresivno kažnjavanje i u teoriji je mnogo pravičnije od onih klasičnih sistema sankcionisanja koji se primenjuju u većini zemalja. Viklofu svakako ovo nije prva kazna, s obzirom na to da je 2013. godine platio 95.000 evra, a 2018. čak 64.000 evra, isto za prekoračenje brzine - zaključuje TikToker.

(Kurir)