Izvor:Foto: D. Milovanović, D. Matović

SAHRANA UBIJENOG POLICAJCA: Otac jedva stoji, emotivan govor

Izvor: Nportal

20.07.2024.

15:24

POLICAJAC Nikola Krsmanović (34), koga je u noći između srede i četvrtka ubio Faton Hajrizi, danas će biti sahranjen na seoskom groblju u Jarebicama, mestu kraj Loznice odakle je bio rodom.

Roditelji ubijenog policajca su van sebe od tuge. Otac je na štakama došao da isprati sina na večni počinak, dok majku pridržavaju Nikoline kolege, jer se od bola jedva drži na nogama.

BloombergAdria.com

 

- Roditelji Milenko i LJiljana Srbiji su podarili još jednog kosovskog junaka. Svi smo mi primili metak koji nam nije napravio fizičku ranu, već ranu na duši. Nikola je bdio nad nama dok smo mi mirno spavali, ovim rečima se sveštenik oprašta od mladog policajca Nikole Krsmanovića (34) tokom opela.

- Pucnji u Nikolu i Vjekoslava su pucnji u sve nas, ali nije napravio ranu na telu, već na našoj duši. Nikola je primio žrtvu za sve nas. On zaslužuje da ga pominjemo u molitvi. NJegovi poznanici opisuju ga jednom rečenicom 'Od njega boljeg nije bilo - deo je potresnog govora jednog od sveštenika i dodao:

BloombergAdria.com

 

- Nikola zaslužuje da ga večno pominjemo u pričama i sećanju. Naš rod i dalje rađa junake a ne kukavice. Pamtimo vremena kada su ovakvi mladići nosili breme borbe a ostali verni svojoj državi svom narodu i svojoj majci.. Vera u vaskrsenje nam daje nadu da ni sama smrt ne može da nas rastavi od ljudi koje volimo. Bog da mu dušu prosti.

Sahrani ubijenog mladog policajca Nikole Krsmanovića (34) danas u Jarebicama kod Loznice prisustvuje veliki broj kolega iz policije. On je ubijen u noći između srede i četvrtka kada je u rutinskoj kontroli u njega pucao Faton Hajrizi, a njegovog kolegu Vjekoslava Ilića (50) ranio.

U Draginac, odakle je ubijeni policajac, stigao je i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Nakon održanog opela u crkvi, duga povorka na čelu sa Nikolinim kumom, uputila se ka grobnom mestu na seoskom groblju gde će mladi policajac biti sahranjen.

BloombergAdria.com

 

U Loznici je danas proglašen dan žalosti, a u 19 časova biće održana komemoracija u Vukovom domu kulture.