Izvor:Foto: ATA images

U ŽIŽI JAVNOSTI: Znate li koliko godina ima Goran Bogdan?

Izvor: Nportal

21.07.2024.

12:22

GORAN Bogdan jedan je od napopularnijih glumaca na našim prostorima. Godinama ga već znamo kao sjajnog glumca, međutim, umetnost nije bila njegov prvi izbor.

Goran je svoju glumačku karijeru započeo još u tinejdžerskom periodu. On je kasnije upisao dva fakulteta i opredelio se za drugu profesiju, ali se na kraju vratio prvobitnom pozivu.

Iako se u tinejdžerskom periodu amaterski bavio glumom, ali i svirao gitaru u rok bendu Luni Meugim, po završetku srednje škole ipak je upisao Ekonomski fakultet u Zagrebu. Uporedo s ekonomijom, studirao je na Saobraćajnom fakultetu u hrvatskoj prestonici.

BloombergAdria.com

Delovalo je kao da se zauvek rastao sa glumom, ali je ljubav prema njoj presudila, pa je nakon sticanja diplome na Ekonomskom, napustio Saobraćajni fakultet i 2005. godine upisao Akademiju dramskih umetnosti.

Sve se desilo u trenutku kada je primljen na posao kao ekonomista u Ministarstvu finansija. Tu je proveo jedan radni dan, kada je saznao da je primljen na akademiju. Diplomu glumca stekao je 2012. godine.

Premda ga pozorišna publika poznaje iz brojnih predstava u kojima je igrao, šira javnost ga je upoznala tek 2005. godine kao advokata Čuljka u seriji “Zabranjena ljubav”. Usledile su TV serije “Obični ljudi”, “Cimer fraj” , “Luda kuća” , “Ponos Ratkajevih”, “Stipe u gostima” i druge.

BloombergAdria.com

Uporedo sa bogatom pozorišnom i televizijskom karijerom, gradio je jednako uspešno karijeru na filmu. Od 2007. do 2020. godine odigrao je više od dvadeset filmskih uloga, među kojima je najupečatljivija uloga Ante Keve u filmu “Sonja i bik”.

Tumačio je Jurija Gurku u popularnoj američkoj TV seriji “Fargo”, Mišu Halenka u seriji “Ransom”, Antonia u švedskoj komediji “All Inlusive”. Regionalnu popularnost je stekao ulogom Mustafe Golubića u seriji “Senke nad Balkanom”, i Nikole u filmu “Otac”.

Glumac je već dugi niz godina u skladnoj vezi sa koleginicom Jovanom Stojiljković koju je upoznao na snimanju serije "Senke nad Balkanom". Glumica je trudna i čeka prvo dete sa svojim partnerom.

BloombergAdria.com

Mnoge interesuje koliko Bogdan ima godina, a glumac je rođen 2. oktobra 1980. godine u Širokom Brijegu, što znači da ima 43 godine.