Izvor:Foto: RTS printskrin

PO SRPSKI - 3 PUTA: Pozdrav Bogdanovića i Adetokumba (VIDEO)

Izvor: Nportal

23.07.2024.

14:09

TREĆOM pobedom u pet zvaničnih pripremnih utakmica, košarkaši Srbije zaokružili su takmičarsku predigru za Olimpijske igre. Na ispraćaju u „Areni“ ugostili su Grčku sa njenom NBA supersilom Janisom Adetokumbom i demonstrirali silu koja će osloboditi euforiju nacije pred pohod na najvredniju medalju u svetu sporta - 94:72.

Scena koja je mnogim gledaocima promakla dogodila se na kraju utakmice pri pozdravu kapitena Srbije Bogdana Bogdanovića i mlađeg Adetokumba - Tanasisa.

Naime, njih dvojica su se izljubili, onako pravo po srpski - tri puta.

Iako su mnogi propustili da vide ovo u živom prenosi, društvene mreže su prepune snimaka ovog detalja.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Ranije danas selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Kari Pešić objavio je konačan spisak košarkaša koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na konačnom spisku našli su se: kapiten Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Vasilije Micić, Nikola Jović, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Filip Petrušev, Aleksa Avramović, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić

Podsetimo,  Olimpijske igre počinju 26. jula i traju do 11. avgusta, a reprezentacija Srbije prvi meč na turniru igra protiv selekcije SAD, 28. jula od 17.15 po našem vremenu.

Nakon susreta sa Drim timom, "orlove" očekuje meč protiv Portorika tri dana posle u istom terminu, a grupnu fazu zatvaraju utakmicom protiv Južnog Sudana, u subotu, 3. avgusta od 21 čas.

Grčka se nalazi u grupi A, koji su mnogobrojni mediji prozvali "grupom smrti" zajedno sa Australijom, Kanadom i Španijom. Nema sumnje, pred Janisom Adetokumbom i ostalim Helenima stoji jako težak posao za prolazak u narednu rundu takmičenja.

BloombergAdria.com

 

Kompletna prva faza biće odigrana na fudbalskom stadionu Lila koji nosi naziv "Pjer Moroa", a u nokaut fazu će se plasirati osam reprezentacija.

Postoje tri grupe sa po četiri tima, odnosno 12 nacionalnih timova sa šest kontinata, a dalje idu prve dve selekcije i dve najbolje trećeplasirane.

Ukoliko ekipe imaju isti broj osvejenih bodova, gleda se koš-ralzlika, onda broj postignutih poena i na kraju ako bude potrebe, FIBA rang lista.

U četvrtfinalu dva bolja pobednika ide na dva trećeplasirana sastava, a najlošiji pobednik grupe ide u žreb sa tri drugoplasina.

Tek od četvrtfinala, utakmice se sele u pariski Bersi (6. jul), polufinala su osmog u mesecu, a meč za bronzu i finale 10. avgusta.

#Tanasis Adetokumbo #Bogdan Bogdanović #košarkaš Bogdan Bogdanović #Košarkaška reprezentacija Srbije #košarka