Izvor:Foto: V. Danilov

NEVEROVATAN TALENAT - BUDUĆA GLUMICA: ćerka Tihomira Arsića

Izvor: Nportal

24.07.2024.

09:09

VERA Arsić, ćerka prerano preminulog glumca Tihomira Arsića, odlučila je da krene stopama svog oca koga pamtimo po brojnim pozorišnim i televizijskim ulogama

Vera je od detinjstva pokazivala talenat za glumu, a kada je došlo vreme za fakultet upisala je studije na prestižnom ruskom univerzitetu “Mahat”.

BloombergAdria.com

- Ne mogu, a da se ne pohvalim da je spremala prijemni za čak četiri fakulteta u Moskvi, i na svakom od njih je prošla. Odlučila se za “Mahat” gde se, u konkurenciji od šest hiljada kandidata, našla među dvadeset odabranih – rekla je tada njena mama Jelena Arsić, balerina Pozorišta na Terazijama.

Iako nije doživeo da uživa uspehu svoje ćerke, Tihomir Arsić bio joj je prvi učitelj glume.

- Počeo je da je priprema za FDU, polagala je posle trećeg razreda i ušla u najuži izbor. Onda je Tika predložio da pokuša da upiše glumu u Moskvi. “Ali, tata, ja ne znam ruski.” “Nauči.” I to je bilo to. Upisala je jezik, aplicirala za stipendiju koju je dobila, i krenula da sprema prijemni.

Inače, posle Vere, glumu je upisao i njen mlađi brat, Arsenije Arsić. Uspešno je prošao prijemni ispit i dobio indeks Fakulteta dramskih umetnosti.

Tihomir Arsić preminuo je 2020. godine, posle duge i teške borbe sa kancerom. NJegove prerano prekinute snove nastaviće Vera i Arsenije, koje ćemo tek upoznati.