Izvor:Foto: Tanjug/ Strahinja Aćimović

NESLAVNA LISTA: Beogradska kula među najružnijim zgradama

Izvor: Nportal

24.07.2024.

13:12

Geneks kula našla se na listi najružnijih zgrada u Evropi.

Na listi najružnijih zgrada u Evropi, našla se i Geneks kula u Beogradu. Popularni TikTok profil pod nazivom "Googleearthclip" dao je visoku drugu poziciju zgradi koja se smatra "simbolom Beograda". 

Na petoj poziciji liste "Najružnije zgrade u Evropi“ našao se Toranj Velaska u Milanu. "Zamišljeno je da liči na srednjevekovni toranj, zbog srednjevekovne istorije grada, ali nešto je pošlo po zlu“, kaže autor videa.

Na 4. mestu mestu našao se Televizijski toranj Žižkov u Pragu. "Neprijatan prizor duž panorame grada“, dodao je.

Treća pozicija pripala je W zgradi u Edinburgu. "Ovo je jedan od najskupljih hotela u gradu, a izgleda kako emotikon izmeta“.

I dolazimo do drugog mesta na kom se našla Geneks kula, jedan od najprepoznatljivijih simbola Beograda. "Projektovana je kao dobrodošlica u grad, ali mislim da nije baš ispalo uspešno“, komentariše autor videa.

Beograđani su burno reagovali na pominjanje Geneks kule u lošem kontekstu i odmah predložili par primera koji mnogo više zaslužuju mesto na ovoj listi.

"Od toliko ružnih zgrada, lik izabere Geneks“, "Ne Geneks, već Kula Beograd“, "Ima Toblerone zgradu na Bogosloviji", "Narodnu banku na Slaviji, cccc“, "Erm, nije video onu kod Bogoslovije“, samo su neki od predloga.

Na prvom mestu ove nezavidne liste našla se Zgrada Slovačkog radija u Bratislavi. "Zamišljeno je da izgleda kao obrnuta piramida, čak ima i male piramide unutra koje služe kao studija za snimanje“.