Izvor:Foto: ATA images/Profimedia

RADO PRISTAO NA SARADNJU: Jokić dao konja Desingerici za spot

Izvor: Nportal

26.07.2024.

09:17

DRAGOMIR Despić Desingerica je podigao prašinu svojom pesmom "Rendalica" koja je zauzela sedmo mesto na Jutjub trendingu.

Reper je takođe privukao ogromnu pažnju zbog stila nastupa, često ide toliko daleko da dopušta d mu fanovi ližu stopalo, po njima baca pitu, renda sir, a vrhunac svega toga je pljuvanje u usta jednoj devojci u publici. 

Retko ko zna da je konja u spotu ove pesme dao Nikola Jokić iz svoje ergele. Jokić je vrlo rado dao konja, a pored ovog detalja zanimljivo je da se pominju reči "bauljam" i "ćarlijam".  

BloombergAdria.com

 

Stariji slušaoci prepoznaju ove reči, dok su mlađima možda nepoznate.

"Ćarlijati" je stara srpska reč koja potiče iz perioda turske vladavine i označava lagano komešanje vazduha, poput pirkanja vetra. U modernom kontekstu, može značiti i tiho pričanje ili šaputanje. "Bauljati" se često koristi za opisivanje pijanih avantura tokom kojih osoba jedva hoda. Takođe može značiti teško kretanje nakon noćnog provoda ili mučenje u životu. Sinonimi za bauljanje uključuju tumaranje, lunjanje, lutanje, smucanje i šetkanje.

Prema nekim mišljenjima, ove reči imaju duboko, gotovo filozofsko značenje. Ipak, svako će ih interpretirati na svoj način onako kako želi da čuje. Samo tvorac zna koja e namera njegovih stihova.  

(Kurir)