Izvor:Foto: Profimedia, Instagram printskrin/jeremicjovana, printskrin Novo jutro

NE KALJAJ ISTORIJU! Nakon osuda SPC, Jovana kao carica Milica

Izvor: Nportal

26.07.2024.

09:27

JOVANA Jeremić skinula je uniformu vojvode Živojina MIšića, pa obukla odelo druge znamenite ličnosti.

Voditeljka Jovana Jeremić nedavno je zapalila mreže kada je na društvenim mrežama objavila fotografije na kojima je pozirala u uniformi vojvode Živojina Mišića.

BloombergAdria.com

Jovana je pored slika stavljala opis: "Daj Bože da se Srbi slože! Jedan koji hoće je jači od dva koji moraju. Vojvoda Živojin Mišić", ali i: "Možda oni imaju jaču artiljeriju, ali ja sam bolji vojskovođa". Zbog njenih objava reagovao je i sveštenik SPC, ali se voditeljka tu nije zaustavila.

BloombergAdria.com

Sada je nastavila svoj "serijal". Skinula je uniformu vojvode Mišića i obukla "odelo" carice Milice.

Voditeljka je ispod objava objavila i tekst u kojem navodi važnost Kosova za Srbiju. 

- Kosmet je srce Srbije. Lazar na Kosovu na nije poginuo da se otimamo oko njegove krune, već je poginuo da opstanemo oko njegove glave. Koju Srbiju želite? Srbiju koja se ne brani dok je seku? Srbiju koja žmuri i čuti dok je pale? Koju drugi po svojim merama kroje? Kojoj drugoj kažu šta da seje i žanje? Šta od koga da kupuje, i kome da prodaje? Za Srbiju koja zaboravlja sopstvenu decu, svoje junake,i svoje mučenike? A obuva, odeva,hrani, i slavi one koji sanjaju da je sahrane? Ne jedanput, one koje smo nahranili i napili,one čije smo konje pojili žedne su nas preko vode preveli! Za koju ćete se Srbiju odlučiti? Carica Milica - poručila je Jeremićeva. 

Korisnici društvenih mreža i ovaj postupak voditeljke žestoko su osudili, ostavljajući brojne komentare ispod objava. 

- "Ženo ne brukaj istoriju, carica Milica se prevrće u grobu, ostavi bar nešto što je sveto! Ne kaljaj ugled srpskih manastira, tvrđava,istorije,i svega onoga što je srpsko", "Šta je ovoj ženi?", "LJudi moji ova žena je sve luđa i luđa", "Molim te nemoj tako da se oblačiš i da se potpisuješ kao carica Milica", "Ovo je neizlečiv slučaj", "Iritira narod" - bili su samo neki od komentara.