Izvor:Foto: Profimedia

HOROR U SISKU: Ubio ženu i ranio četvoro

Izvor: Nportal

28.07.2024.

20:46

GODINU dana nakon što je 59-godišnji Nedžad Fetić ubio jednu osobu u Sisku, ranio još nekoliko, ulazio u kuće, pucao u odrasle i decu, palio automobile, sud je doneo odluku da ne ide u zatvor i proglašen je neuračunljivim.

Pre godinu dana pucajući iz kalašnjikova, ubio je 45-godišnju ženu i teško ranio 4 osobe.

Posle napada, nekoliko osoba je završilo u bolnici sa lakšim povredama, među kojima i dete, koje je povređeno bežeći od pucnjave. Tokom intervencije lakše je povređen i jedan vatrogasac.

Osuđen na šest meseci psihijatrijskog lečenja

Sud je napadača proglasio neuračunljivim i osuđen je na šest meseci psihijatrijskog lečenja.

- Ovo je jedino pravno moguće, nema sumnje i bilo je nesporno da je okrivljeni bio neuračuljiv kada je počinio krivično delo - rekao je Danko Kovač, advokat okrivljenog.

Spisak krivičnih dela u optužnici je prilično veliki – pored ubistva i deset pokušaja ubistva, ugrozio je opštu bezbednost i nedozvoljeno držao oružje i eksploziv. NJegove komšije i žrtve ne prihvataju ovu presudu.

„Žalosno je što optuženi ima više prava od žrtava“

- Priveden je neprikladno, bez lisica, kao neki običan prekršaj. Kao da je napravio saobraćajni prekršaj ili tako nešto. Neshvatljivo mi je da čovek koji je ubio ženu i koji je pucao na decu dođe bez lisica - rekao je Nedo Šehić.

- Žalosno je što optuženi ima više prava od oštećenih. Veoma žalosno. Ostao sam sam, samohrani roditelj sa malim detetom. Čovek se posle ovoga ne oseća dobro - kaže Jambrec.

U ludom pohodu palio je automobile i kuće i na kraju pobegao, ali ga je policija uhapsila. Advokat objašnjava i zašto samo 6 meseci lečenja. Tim psihijatara proceniće da li će to duže trajati.

- To ne znači da će se lečiti samo 6 meseci, ali onda jednom godišnje sud proverava da li je i dalje bolestan i opasan po životnu sredinu i da li treba i dalje da se drži u ustanovi - objasnio je on.

(Indeks)