Izvor:Foto: Profimedia

HAPŠENJE U NIKŠIĆU: Udarao doktora u ambulanti

Izvor: Nportal

29.07.2024.

07:09

FIZIČKI je napadnut doktor u Hitnoj medicinskoj pomoći u Nikšiću, tako što mu je M.P. (49) zadao udarac u predelu glave, nakon čega je upućivao reči preteće sadržine kako ovom doktoru, tako i ostalim zaposlenim u ambulanti.

Policijski službenici su izašli na lice mesta i preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti, te sa događajem upoznali tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je kvalifikovao krivično delo i naložio da se M.P. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje i krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

"Osim toga, u odnosu na događaj od 20. jula kada su od strane više lica fizički napadnuti medicinski radnici u Hitnoj medicinskoj pomoći u Nikšiću, a o kojem smo blagovremeno izvestili javnost, obaveštavamo Vas da je postupajući tužilac, nakon preduzimanja aktivnosti iz nadležnosti policije, te utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, kvalifikovao krivično delo nasilničko ponašanje", navodi se u saopštenju UP Crne Gore.

Dva punoletna izvršioca – M.J. (47) i N.J. (23) lišeni su slobode, dok je protiv maloletnog lica podneta krivična prijava u redovnom postupku.

(Blic)