Izvor:Foto: Jutjub printskrin/RTS Ordinacija - Zvanični kanal/RTS

BOLNIČKI KREVET SE TRESAO: Voditeljka o teškoj bolesti

Izvor: Nportal

30.07.2024.

07:31

VODITELJKA Milica Nedić imala je svojevremeno teži oblik korona virusa, a jednom prilikom je i javno govorila o tome kroz šta je sve prolazila u tom periodu.

Nedićeva je istakla da lekari nisu smeli da daju prognoze.

- Ja sam tog vikenda radila, 20. februara, a 21. februara sam ja već bila u bolnici u kovid centru. Ja sam tog dana radila i uređivala dnevnik, samo sam osetila tog dana neku nelagodu, malaksalost, neku slabost, neku jezu kroz organizam, i jedva sam završila Dnevnik, rekla - doviđenja poštovanim gledaocima i shvatila da jedva mogu do kuće da dođem - pričala je Milica u emisiji "RTS Ordinacija".

Ubrzo je, kako je tada otkrila, krenuo kašalj i počela je da gubi glas. 

- Temperatura nije prestajala i ta slabost, malaksalost, bol mišića i kostiju... Ume čovek da bude slab i malaksao, ali ovo je nešto potpuno drugačije. To je nešto što neko ko nije prošao neće razumeti, to je zaista potpuno jedan drugi organizam kojim vi ne vladate - objasnila je voditeljka, koja je u bolnici provela dve nedelje.

BloombergAdria.com

 

Pored korone, Milica je dobila i bakteriju klostridiju.

- Deset dana temperature 40 stepeni, lekari kažu: "Jedan lek, drugi lek, treći lek". Padne, pa skoči i tako celu noć... Lekari kažu da neka pravila i iskustva kažu da izdržim deset dana, posle kojih bi trebalo da se smanji temperatura, sa terapijom koja mi je promenjena. I oni su bili iznenađeni koliko je to trajalo, i koliko sam imala snage da se borim. Onaj veliki gvozden bolnički krevet, on se trese od groznice i udara u zid - opisala je Milica deo iskustva.

- Taj napor i trud lekara, briga u svakom trenutku prema svakom pacijentu, rad sestara, njihovo danonoćno trčanje, neplanirani hitni slučajevi, rad u skafanderima, gde se vidi kako im curi znoj sa lica, a vidite i suze na njihovom licu kada izgube pacijenta u jednom danu... U tim noćima, vi samo čujete sanitet koji iz sata u sat dovozi nove pacijente. To su neke slike i situacije koje jednostavno, moram reći, ostavljaju rane u vašem srcu i u mislima - ispričala je urednica i voditeljka RTS-a.