Izvor:Foto: Instagram printskrin/magicjohnson

DIVAC UGOSTIO LEGENDU: Vlade i najbolji dodavač uživaju u CG

Izvor: Nportal

30.07.2024.

22:22

JEDAN od najboljih košarkaša u istoriji NBA lige Medžik DŽonson odmor provodi u Boki Kotorskoj u društvu nekadašnjeg saigrača Vlade Divca. On je podelio veliki broj snimaka i fotografija.

Jednom od najboljih košarkaša u istoriji NBA lige nije prvi put da odmor provodi na , a očigledno je da mu se dopalo pa je odlučio da ponovo dođe na Jadran i to na poziv kolege iz Srbije.

- Uhvaćen sa bivšim saigračem iz Lejkersa i članom Kuće slavnih Vladom Divcem večeras u Crnoj Gori! Pozvao je mene i Kuki, naše goste Rodnija i Holi i Majka i Natašu, na večeru u Crnoj Gori.

To je bila stara tvrđava koja je pretvorena u luksuzni hotel i otvorena je pre dve godine. Večera i istraživanje imanja bili su jednostavno neverovatni!

Preporučujem svima u Crnoj Gori da pogledaju! - napisao je DŽonson u opisu fotgrafija koje je podelio na društvenim mrežama.

Da im druženje prija jasno se vidi na fotografijama, a njih dvojica su godinama bliski prijatelji. DŽonson je objavio i nekoliko snimaka ostrva Mamula gde su sinoć uživali na večeri.

Inače, ovo ostrvo je nekad bilo i koncentracioni logor Musolinijevog fašističkog režima tokom Drugog svetskog rata, a sada je pretvoreno u hotel u koji dolazi domaći i svetski džet-set.

Ko je Medžik DŽonson?

Ervin „Medžik” DŽonson Mlađi bivši je profesionalni američki košarkaš. Izabran je kao prvi pik NBA drafta 1979. od strane Los Anđeles lejkersa. Celu svoju profesionalnu karijeru proveo je u dresu Lejkersa.

U svojoj prvoj sezoni osvojio je nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige. Penzionisao se 1991. kada je objavio da je nosilac HIV virusa, ali je igrao na Ol-star utakmici 1992. godine i osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača Ol-stara.

Vratio se košarci 1996. i odigrao 32 utakmice za Lejkerse pre nego što se treći i poslednji put penzionisao.

Tri puta je bio najkorisniji igrač lige, devet puta je igrao u NBA finalu, dvanaest puta nastupio je na Ol-staru, dok je devet puta bio izabran u najbolju prvu petorku i jednom u najbolju drugu petorku sezone.

Četiri sezone je bio najbolji asistent lige i predvodio je NBA ligu sa prosečnih 11,2 asistencije po utakmici.

Bio je član američkog Drim-tima koji je na Olimpijskim igrama 1992. u Barseloni osvojio zlatnu medalju.

#Irvin Medžik DŽonson #Medžik DŽonson #košarkaš Medžik DŽonson #Vlade Divac #košarkaš Vlade Divac #Vlade Divac i Medžik DŽonson