Izvor:Foto: V. Danilov/Reprint TV Novosti

OPA, OPA! Najveći Luisov hit napisao je čuveni glumac

Izvor: Nportal

31.07.2024.

07:41

LEGENDARNI muzičar LJubiša Stojanović Luis poginuo je na današnji dan, 31. jula 2011. godine u Feketiću, a iza sebe ostavio je neizbrisiv trag.

Pre 13 dogodila se tragedija koja je potresla celu Srbiju i region. LJubiša Stojanović Luis poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći, a vest je pogodila sve ljubitelje njegove muzike.

Luis je imao 59 godina, a za sobom ostavio šestoro dece: sinove Miodraga – Miću, Marka, Sergija i Andreja, i ćerke Maju i Elu Mitu.

Bavio se muzikom od 1970. godine, a nadimak je dobio još kao devetogodišnji dečak, jer je uspešno izvodio numere velikog džez pevača Luisa Armstronga.

BloombergAdria.com

 

Srednju muzičku školu završio je u Nišu, a u Beogradu Fakultet muzičke umetnosti. Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskom folk muzikom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom "Ne kuni me, ne ruži me, majko", koji je uspešno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji.

U svojoj bogatoj karijeri, snimio je 11 studijskih albuma. Luis je rođen u Leskovcu 25. juna 1952. godine, a iza sebe je ostavio šestoro dece - četiri sina i dve ćerke.

Zanimljiv je podatak, koji ne znaju ni neki od velikih ljubitelja Luisove muzike, da je tekst za jedan od njegovih najvećih hitova, pesmu "Opa, opa", napisao naš poznati glumac Vladan Savić.

- Što se tiče mog privatnog života, nema tu ničeg spektakularnog da bih bio često u novinama. Nisam sklon skandalima, nemam ljubavnicu, sinovi mi se ne drogiraju, oženjen sam istom ženom skoro dvadeset godina. Možda je zanimljivo to što sam bio sportski pilot i što sam nagrađivani tekstopisac velikog broja pesama za koje mnogi ne znaju da sam ih ja napisao. Iako sam uglavnom pisao rok i pop pesme, pomenuću samo jedan narodnjak, a to je “Opa, opa”, koji je pevao legendarni Luis - ispričao je u jednom intervjuu Savić.

Pored bogate pozorišne karijere, Savić je igrao u nekoliko velikih domaćih serija i filmova. Prvu filmsku ulogu ostvario je u "Varljivom letu '68", a jedna od prvih serija bio mu je Pavićev "Bolji život", gde je imao malu epizodu. Danas ga publika najviše zna po ulogama u hit serijama "Istine i laži" i "Igra sudbine."