Izvor:FOTO: Printskrin/Instagram beberexha, ATA images, Profimedia

"JA SAM CRNOGORAC I VOLIM SRBIJU": Šako odbrusio Albanki

Izvor: Nportal

01.08.2024.

08:30

JUČE se digla prašina oko izjave američke pevačice albanskog porekla Bibi Rekse (Blete Redže), koja je posetila Balkan, tačnije Severnu Makedoniju, gde joj žive članovi familije.

- Posle 12 godina vratila sam se u tatin rodni grad, Debar, u Makedoniji. Ponovno povezivanje sa mojim korenima i porodicom bilo je duboko emotivno. Poseta grobu mog dede bila je posebno značajna, jer nisam mogla da prisustvujem njegovoj sahrani dok sam bio na turneji. Porodica mi znači sve, a ova poseta me podsetila na važnost naših veza - napisala je Bibi u opisu serije fotografija koje objavila.

- Albanija, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Preševo, za mene je to sve moja Albanija - dodala je ona na društvenim mrežama, što je pokrenulo lavinu poruka.

Folk pevač Šako Polumenta upitan je sad da prokomentariše ove njene reči, pa je naveo:

- Odgovoriću ti jako lepo. Gledaj nešto... Sve što sam u životu dobio, dobio sam od Beograda, od Srbije. Na muzičkom planu. Oni su olakšali mojoj porodici, moj život. Ja sam veliki Crnogorac. Sve poštujem na svetu. Volim Srbiju, volim Crnu Goru, volim Hrvatsku. Ja sam veliki Jugosloven pre svega.

BloombergAdria.com

Ovde se nije zaustavio.

- Ona bivša Jugoslavija, pričamo o Jugi, bivšoj Jugi. Ja ne mogu da ne zakoračim u neku drugu republiku, sada državu, a da se ne divim toj prirodi i kulturi tog naroda iz tog vremena. Sad sam bio u Makedoniji. Mislim da je taj narod savršeno dobar. Ja ne mogu... Ja sam nešto što je svačije i moj brak i moja deca, vidi se da su iz mešovitog braka. Moj život je satkan od najlepših stvari u životu. I onda slavim sve - zaključio je Šako.