Izvor:Foto: Profimedia, Shutterstock, ATA images

"BIĆU NBA IGRAČ" Bogdan ispunio san, pa iznenadio razrednu

Izvor: Nportal

01.08.2024.

12:50

BOGDAN Bogdanović, koji ove godine na Olimpijskim igrama u Parizu od 26. jula do 11. avgusta predvodi našu reprezentaciju, oduvek je znao da će biti košarkaš. Ovu činjenicu potvrdila je u emisiji Prvi red na televiziji K1 njegova bivša nastavnica i razredni starešina Jelena Simić.

- To je jedan dečak pun energije i oduvek je bio zaljubljen u košarku. On je došao u šestom razredu, ja sam mu bila razredni starešina. Bogdan je bio jako vrlo dobar đak, jer je u tom periodu već intenzivno počeo sa treninzima, a košarka je zaista oduvek bila njegov život - otkrila je Jelena Simić iz OŠ „Pavle Savić” i dodaje:

- U šestom razredu, na pismenom zadatku iz srpskog jezika u vidu slobodne teme on je pisao o košarci. Ja sam ga jednom pitala: „Bogdane, da li bi mogao da pišeš o nečemu drugom”, a on me je tada ozbiljno pogledao i rekao: „Razredna, ja ću biti igrač NBA lige". To je bio njegov dečački san, koji je i ostvario - rekla je bivša razredna Bogdana Bogdanovića.

Dest godina nakon završetka osnovne škole, Bogdan je svojoj razrednoj priredio iznenađenje.

- Godine 2016. posle Olimpijskih igara u Riju, kada smo osvojili srebrnu medalju, đaci su organizovali proslavu deset godina male mature. Moji učenici su me pozvali na druženje, ali su krili od mene da će doći Bogdan. Negde sam naslućivala, jer znam da je nakon Rija došao u Beograd.

BloombergAdria.com

 

Polako smo se okupljali u jednom restoranu, čiji je i sam vlasnik ljubitelj košarke, jer su svuda po zidovima uramljeni košarkaški dresovi. Kada je Bogdan ušao u restoran, nastalo je opšte oduševljenje. Svi su mu skandirali ime, nazivali ga šampionom, aplaudirali, a ja sam se osećala posebno i veoma ponosno. Slobodno mogu da kažem da je Bogdan ostao jednostavan dečak iz Mirijeva - izjavila je Jelena i dodala da je Bogdana videla u junu na kratko, kada je otvarao teren koji je donirao školi.

Direktor OŠ „Pavle Savić” – Milan Krstić ističe da je veoma zahvalan Bogdanu na ovom neverovatnom potezu.

- Bogdan je nama podario ovaj teren. U junu mesecu je organizovao susret sa našim mladim košarkašima kojih ima puno u našoj školi. Igrao se basket 3x3. Posebno ih je obradovalo što im je podelio veliki broj košarkaških lopti, patika, dresova. Deca su uživala u druženju, zajedno sa njim. Sve ono što sam čuo o njemu je u stvari potvrdilo moje impresije. Tog dana je bila promocija ljudskosti, jer je on pre svega jedna velika ljudska gromada - zaključio je direktor škole Milan Krstić u emisiji Prvi red na televiziji K1.

(K1)