Izvor:Foto: Profimedia

Po čemu je poznata ministarka koja je prisno ljubila Makrona

Izvor: Nportal

02.08.2024.

17:45

FRANCUSKA ministarka sporta Ameli Udea-Kastera i dalje je u centru pažnje posle poljupca sa predsednikom Emanuelom Makronom koji je mnogima izgledao previše intimno.

Korisnici društvenih mreža taj su poljubac uporedili sa poljupcem ljubavnika, a neki su isticali da je scena izgledala "sramotno i neprimereno".

Ministarka Udea-Kastera je bivša profesionalna teniserka.

Pre nego što je postala ministarka sporta, kratko je bila i ministarka obrazovanja. Makron ju je u januaru ove godine imenovao za ministarku obrazovanja, ali je na toj poziciji bila manje od mesec dana. Makron ju je smenio posle otkrića da je decu upisala u otmene privatne škole, te zbog neprimerenih komentara na račun javnih škola.

Sredinom jula zaplivala je u pariskoj reci Seni čime je htela da pokaže da je reka dovoljno čista da se u njoj, u vreme Olimpijskih igara, održe takmičenja u daljinskom plivanju i plivački deo triatlona. Ranije je ministarka izjavila da će održavanje takmičenja u Seni biti događaj veka te da se to mora dogoditi zbog francuske baštine.

Podsetimo, poljubac Makrona i ministarke našao se na meti negativnih komentara na društvenim mrežama, a najviše zbog toga što je Makron u dugogodišnjem braku s Brižit, kao i Amelie sa svojim suprugom Frederikom. "Želim da verujem da su samo jako prijateljski nastrojeni", "Ja svog dečka tako ljubim. Sramota", bili su neki od komentara na društvenoj mreži X.