Izvor:Foto: Printskrin/Jutjub/ RTS Najlepše narodne pesme - Zvanični kanal

"Proglasili me mrtvim, od pevača me niko ne zove"

Izvor: Nportal

02.08.2024.

19:16

PEVAČ Šeki Turković slavu je stekao u vreme bivše Jugoslavije, a danas važi za jednog od najpopularnijih pevača na našim prostorima.

Zbog penzije koju je želeo da zaradi u Americi, pevač se je pre 10 godina spakovao kofere i sa ženom se uputio na drugi okean, daleko odavde, kako bi vozio kombi. Potom odlučuje da se vrati, a kako danas gleda na taj period govorio je u emisiji Puls Srbije. Šeki je ironično prokomentarisao percepciju Amerika kao "obećane zemlje":

- Da, da to je obećana zemlja - rekao je pevač kroz smeh i dodao:

- Naravno da mi je bolje u Srbiji nego u Americi. Vratio sam se jer čoveka vuče da ide tamo gde mu je bolje. Prošao sam Ameriku uzduž i popreko i da mi je nešto ostalo u sećanju, pravo da vam kažem i nije. Jedva sam čekao da se vratim.

BloombergAdria.com

 

Sa kolegama nije u previše prisnim odnosima:

- Nažalost, ne mogu sad da se pohvalim, da mi je neko baš toliko drag, pa da bih ga pozvao da se družimo i tako. Ako se slučajno sretnemo na nekom koncertu, onda je to to. Inače, ovako, specijalno da ga pozovem ili neko mene da pozove, nema toga više.

Osvrnuo se na nekadašnje novinske naslove koju su izveštavali da je umro:

- Ako nisi u javnosti dostupan i na televiziji, u štampi, na radiju, onda kažu: nema ga, on je umro. I često sam čitao u nekim člancima, kaže, legenda Šeki Turković, napustio nas je. A ja otišao na vikend da radim u Nemačku.

(Kurir)