Izvor:Foto: Tanjug/AP

ZADOVOLJIO BI SE SREBROM? Nole odgovorom oduvao novinara

Izvor: Nportal

02.08.2024.

22:52

NASMEJAN i srećan izašao je Novak Đoković pred medije, nakon što je po prvi put u karijeri obezbedio finale Olimpijskih igara!

Đoković je pobedio sa 2:0 u setovima Lorenca Musetija i tako zakazao klasik sa Karlosom Alkarazom koji je na programu u nedleju od 14 časova, a u razgovoru sa stranim medijima je poručio:

- Ja nisam nikada ušao u finale OI. Igrao sam uvek dobro na Olimpijskim igrama, u Pekingu sam osvojio bronzu i nikada nisam uspeo da prebrodim tu prepreku i uđem u finale. Šta god uradim u nedelju, to je veliki ponos, slavim to, mislim da treba to da proslavim, jer je veliki uspeh, ali ići ću na zlato. Za mene je ovo velika stvar - rekao je Novak i dodao:

- Da, razmišljao sam o tim polufinalima koja sam gubio na OI pre ovog meča. Zato sam bio nervozan, mnogo pritiska, igrao sam protiv igrača koji je u sjajnoj formi, igrao na omiljenoj podlozi, znao sam da moram da budem u najboljem ritmu. U pet vezanih gemova sam igrao odličan tenis, to mi daje samopouzdanje.

BloombergAdria.com

 

Na pitanje da li bi se zadovoljio srebrom, Novak je dao jasan odgovor tako što nije ništa rekao:

- Sledeće pitanje, molim vas (smeh).

Osvrnuo se i na partiju protiv Musetija i same uslove.

- U Tokiju sam igrao tokom dana, imao sam brejk, a onda sam bio iscrpljen. Na svakim OI je drugačije, igra se leti, kada je veoma toplo. Moramo da shvatimo da ćemo malo da patimo na terenu. Mislim da imam dobre šanse protiv igrača koji je u dobroj formi. Imam mnogo više samopouzdanja.  Na 1:1 sam izgubio brejk, to je ista stvar. Nekada dobijete, nekada izgubite, to je sve rolerkoster. Ako razmišljate šta ste morali da uradite bolje, a šta ne... Da sam šta drugo uradio, ko zna možda bih dobio i 6:0 taj drugi set. Ali tako je kako je, drago mi je što sam bio fokusiran da u pravim momentima igram prave udarce.

Dotakao se i povrede, podnosno stanja kolena:

- Morali smo da ga dovedemo u najbolje stanje. Test koji sam uradio bio je pozitivan. Nije bilo ničega lošeg i ujutru danas je bilo sve dobro. Nije mi ništa smetalo.